Zimní příprava Boleslavi v porovnání s prvoligovou konkurencí
Klub

Zimní příprava Boleslavi v porovnání s prvoligovou konkurencí

Redakce

Zimní přípravy v tuzemských prvoligových klubech jsou si v mnohém podobné, ale i rozdílností se najde hodně. Mladá Boleslav patří k většině, která odlétá za teplem do Turecka, a naopak je v menšině odmítající zimní Tipsport ligu.

Většina prvoligových klubů začne přípravu v prvních dvou pracovních dnech nového roku 2012. Mladá Boleslav je mezi nimi.
Nejdříve, a to již v pondělí 2. ledna začnou s přípravou Slavia Praha, Baumit Jablonec, Slovácko, Teplice, Sigma Olomouc, České Budějovice a Baník Ostrava.
O jeden den později, čili v úterý 3. ledna, zahájí přípravu Mladá Boleslav, Bohemians 1905, Příbram, Dukla Praha a Viktoria Žižkov.
Na středu 4. ledna si start zimního tréninkového procesu naplánovaly Sparta Praha, Viktoria Plzeň a Hradec Králové.
Nejpozději, a to až ve čtvrtek 5. ledna, odstartuje Slovan Liberec.

Jedenáct prvoligových klubů se přihlásilo do zimní Tipsport ligy 2012. Hrát ji budou Slovan Liberec, Viktoria Plzeň, Baumit Jablonec, Teplice, Slovácko, Dukla Praha, Hradec Králové, Bohemians 1905, České Budějovice, Sigma Olomouc, Viktoria Žižkov. Naopak o turnajová střetnutí na hřištích s umělým povrchem neprojevily zájem Sparta Praha, Slavia Praha, Mladá Boleslav, Příbram, Baník Ostrava.

Mladá Boleslav se nezúčastní ani jednoho turnaje v hale. Teplice jedou už 3. ledna na halový turnaj do německého Chemnitz.
Sparta Praha, Slavia Praha a Bohemians 1905 se zúčastní 8. ledna v Bratislavě halového turnaje Fortuna víkend šampionů.

Mladá Boleslav v zimě 2012 na rozdíl od předchozích let neabsolvuje soustředění v horských podmínkách, přestože polovina prvoligových klubů na něm stále trvá. Trénování kondice na horách v duchu tuzemských zvyklostí si naplánovalo v první polovině ledna osm klubů. Sparta Praha jede do Špindlerova Mlýna, Slavia Praha do Pece pod Sněžkou, Slovan Liberec do Hrabětic, Bohemians 1905 a Hradec Králové do jabloneckých Břízek, Slovácko do Nového Města na Vysočině, Teplice do Altenbergu na německé straně Krušných hor a České Budějovice do šumavského Frymburku.

Za teplem, hřišti s přírodní trávou a zahraničními soupeři odcestuje za hranice třináct prvoligových klubů včetně Mladé Boleslavi.
Nejoblíbenější destinací je jih Turecka. Tam hledá ideální tréninkové klima celkem sedm tuzemských klubů. Přibližně ve stejných dnech na začátku února budou v Turecku trénovat a hrát Baumit Jablonec (28.1.-9.2.), Příbram (28.1.- 7.2.), Slovácko (4.-12.2.) Hradec Králové (31.1.-9.2.), Sigma Olomouc (30.1.-5.2.), Baník Ostrava (30.1.-9.2) a Mladá Boleslav, která si Turecko zvolila dokonce pro dvě soustředění v termínech 14.- 21.1. a 30.1.- 7.2.
Slovan Liberec (30.1.-8.2.) a Teplice (1.-8.2.) si v téměř shodných termínech vybraly Kypr. Sparta Praha, která se v Jerezu zúčastní mezinárodního turnaje, a Viktoria Plzeň stráví počátek února ve Španělsku. Slavia Praha odletí na Kanárské ostrovy (4.-11.2.). Dukla Praha zamíří do Itálie (28.1. - 8.2.). Bez zahraničních soustředění se v přípravě na fotbalové jaro 2012 obejdou České Budějovice, Viktoria Žižkov a Bohemians 1905.

Fanshop banner