Výtěžek benefičního koncertu a fotbalové dary převzali Elizabeth a Martin
Klub

Výtěžek benefičního koncertu a fotbalové dary převzali Elizabeth a Martin

Redakce

FK Mladá Boleslav ve spolupráci s Římskokatolickou farností uspořádaly již čtvrtý benefiční koncert ve prospěch nemocných dětí, tentokrát sedmileté Elizabeth Kubíkové a třináctiletého Martina Třísky.

Oba jsou trvale odkázáni na invalidní vozíky a pro zakoupení modernějších každý z nich dostal dvacet tisíc korun českých z výtěžku koncertu, který se konal v úterním podvečeru 6. prosince v kostele svatého Bartoloměje v Bakově nad Jizerou. Přítomni byli představitelé vedení FK Mladá Boleslav, trenéři i hráči.
Fotbalisté prvoligového kádru se na shromážděné finanční částce podíleli téměř z poloviny a spolu s kolekci suvenýrů obsahující klubové kalendáře, podepsané dresy a fanouškovské modrobílé šály předali dárky pro Elizabeth a Martina osobně Václav Procházka a Tomáš Janíček.
Farář Jiří Veith zvládl skvěle role hostitele, moderátora kulturního programu i faráře. Hned v úvodní řeči veřejně vyčinil mladoboleslavským fotbalistům mdlý výkon v prohraném ligovém zápase na Slovácku. „To nebyla ani druhá liga, pane trenére," obrátil se s výtkou na přítomného Miroslava Koubka. A když dostatečně pokáral fotbalisty, začal vypravovat příběh chlapce umírajícího na zhoubnou nemoc a nacházejícího cestu k Ježíši Kristu. Cestu, kterou se může vydat každý, kdo o ni stojí. A neopomněl tradičně zkritizovat současnou společnost za komerční zneužití a materiální znehodnocení adventního období a vánočních svátků. V hudebním programu postupně vystoupili Elekroshock, Gabi Gold, Bára Dufková, Hynek Tomm, Vlastimil Harapes a Hana Pecková.

Fanshop banner