Prohráli gólem ze čtvrté minuty
Klub

Prohráli gólem ze čtvrté minuty

Redakce

Celé utkání doháněli boleslavští fotbalisté jednogólové manko. Marně a tak z Uherského Hradiště odjeli bez bodu a v Gambrinus lize spadli ze třetího místa na čtvrté.

Utkání začalo nečekaně dramaticky. Při první boleslavském útoku slovácký stoper Trousil málem ukopl hlavu Zahustelovi, kterého následně pět minut ošetřovali mimo hřiště, aby jej nakonec vystřídal Synek. Trestný kop za Trousilovu brutalitu poslal Procházka přes hráčskou zeď do levé tyče, která zastoupila zkoprněného Filípka. Dorážku nezvládli Janíček ani Rolko a Slovácko obrovskou boleslavskou šanci se štěstím přežilo.
O dvě minuty později při trestném kopu od pravé postranní lajny propadla boleslavská defenzíva hned při první standardní situaci. Na technický oblouček nejzdařileji vyskočil Volešák a na jeho hlavičku k pravé tyči byl Miller krátký - 1:0.
Boleslav inkasovaným gólem vypadla z role. Jejím kombinacím ve středu hřiště chyběla chytrá finální přihrávka a hlavně důraz a přesnost v koncovce. Slovácko bylo nebezpečnější. Reinberkův drzý vpád do vápna zarazil Miller. Volej z Trousilovy pravačky vyrazil Miller od levé tyče. Volešákovu ránu pro změnu do pravého horní růžku Miller vytáhl na roh.

Druhý poločas obraz hry nezměnil. Útoky Slovácka byly nebezpečnější, Boleslavi se nedařila kombinace a těžko se dostávala na dostřel soupeřovy branky.
Krátce po přestávce Doškovo zakončení Kubáňova centru zablokoval Rolko a po Valentově pasu sólo Volešáka zmařil včasným a odvážným skokem pod jeho nohy Miller. Teprve v 65. minutě měla Boleslav gólovou šanci. Chramosta předběhl Trousila, ale jeho střelu Filípko vytlačil na roh. Následovaly další příležitosti Slovácka. Po Rolkově malé domů zkusil Miller obehrát Doška, ale přihrál soupeři, jehož pokus do opuštěné branky zarazil v poslední chvíli Janíček. Boleslavská defenzíva přežila dvě hlavičky Doška po dvou rohových kopech. Při prvním minul odkrytou část branky, při druhém jeho zakončení chytil Miller. Potom deset minut před koncem Miller ještě lapil Ondráškovu střelu z otočky. Závěrečný tlak Boleslavi vyrovnání nepřinesl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Janíček - Procházka, Ščuk - Zahustel (17. Synek, 68. Kalina), Kulič, Štohanzl (56. Řezníček) - Chramosta.

Sestava 1.FC Slovácko: Filípko - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák, Valenta, Kordula, Daníček - Došek, Ondřejka (80. Perůtka).

Gól: 4. Volešák

ŽK: Reinberk, Ondřejka - Johana, Rolko, Kalina

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Marek, Hájek

Diváků: 4055

Fanshop banner