Hráči urazili fotbalové bohy, zlobil se Koubek
Klub

Hráči urazili fotbalové bohy, zlobil se Koubek

Redakce

Na tiskové konferenci po utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi boleslavský trenér Miroslav Koubek nechápal, proč mužstvo polevilo, a budějovický František Cipro smutně počítal hráčské absence pro příští kolo.

„Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů, v prvním jsme podali vynikající výkon a měli vést o více než dva góly. Nestalo se a zápas jsme si zkomplikovali. I když jsem hráče o přestávce upozorňoval, že nemáme vyhráno, vypadli nepochopitelně z role. Utkání jsem mohli vysokým rozdílem vyhrát a také ho ztratit. Za druhý poločas se na mužstvo hodně zlobím," řekl novinářům Miroslav Koubek, který přiznal, že Boleslavi pomohlo vyloučení budějovického hráče. „Mám z utkání rozporuplné pocity. Místo oslavy vlastního výkonu, jsme si zápas zkomplikovali a jsme rádi za tři body. Potvrdila se fotbalová zákonitost, že nikdy není vyhráno. Možná jsme byli namyšlení a urazili fotbalového božstvo. Takto se nesmíme chovat," dodal Koubek a na závěr hodnocení si vydechl, že to nejhlavnější, totiž připsat si tři body, mužstvo naštěstí splnilo.

Budějovický trenér František Cipro uznal, že Boleslav vyhrála zaslouženě. „V první půli byla jasně lepší. My hráli špatně. Druhý poločas byl z naší strany o poznání lepší. Dali jsme gól a soupeře znervóznili. Průběh utkání hodně ovlivnilo vyloučení, kdyby k němu nedošlo, potrápili jsme Boleslav víc." Vyloučení dvaadvacetiletého Nováka neomlouval. „Byl to zbytečný faul, neměl ho dělat, byl v tu chvíli naivní."
Cipra možná více než prohra mrzely hráčské ztráty. „Máme velkou marodku a tak mě z utkání v Boleslavi nejvíce mrzí červená karta, která znamená pro vyloučeného hráče stop v příštím, pro nás důležitém utkání, kdy nám bude velmi chybět i obránce Machovec, jenž nedohrál kvůli luxaci klíční kosti. Nevím, s kým příští týden budeme hrát."

Fanshop banner