Roli favorita splnili, ale gólů mohli nastřílet víc než jen tři
Klub

Roli favorita splnili, ale gólů mohli nastřílet víc než jen tři

Redakce

Boleslavští podle očekávání přehráli jihočeského soupeře, když ho v prvním poločase nepustili z jeho poloviny hřiště. Druhý poločas byl nečekaně vyrovnaný, přestože Budějovice dohrávaly dvacet minut bez vyloučeného hráče.

Oba týmy byly oslabené. Kvůli trestům za čtyři žluté karty nemohli hrát boleslavský Janíček a budějovičtí Otepka s Ondráškem, pro zranění byli mimo hru boleslavští Fabián, Neuwirt, Opiela a budějovičtí Stráský a Riegel.

První poločas se většinou hrál na budějovické polovině hřiště a dvougólové vedení bylo velmi chabým vyjádřením převahy a počtu šancí boleslavského týmu. Už ve 3. minutě Štohanzl krásně přihrál Procházkovi a ten přestřelil.
Ve 14. minutě Kulič běžel odvážně do souboje s brankářem a zdařile jej přeloboval z pravé strany velkého čtverce. U vzdálenější tyče mezi dvěma bránícími hráči Chramosta míč doklepl do sítě - 1:0.

Následovala smršť boleslavských šancí. Chramosta nastřelil brankáře, Šírl překopl z trestňáku, Ščukovu přihrávku zakončil Zahustel mimo pravou tyč, v závaru na budějovickém brankovišti se neprosadili Kulič ani Chramosta, v brejku Chramosta trefil Křížkovy nohy, Šírlův centr hlavičkoval Procházka vedle levé tyče, Štohanzl ze patnácti metrů pravačkou těsně minul levou vingl, Kysela nedal gól z malého vápna po přihrávce Šírla.
Z ojedinělé budějovické akce se pokusil vystřelit Pecka, ale Procházkou zblokovanou střelu Miller snadno zkrotil.
V poslední minutě poločasu se Kulič prokličkoval k soupeřovu vápnu, přihrál Chramostovi, ale ten tísněn obráncem posunul míč na lépe postaveného Zahustela, proti jehož přízemní střele byl Křížek bezmocný - 2:0.

Druhý poločas překvapivě nepokračoval ve stylu prvního. Budějovice se rozhodly pro ofenzivní riziko a to jim zadlouho vyneslo ovoce. V 53. minutě dvakrát z pravé strany výborně odcentroval Klesa. Poprvé si boleslavská defenzíva poradila, podruhé však podlehla. U vzdálenější tyče úspěšně hlavičkoval Pecka - 2:1. A tím mladoboleslavské mužstvo hodně znervóznil.

Rázem obraz hry vypadal, že se o body perou dva rovnocenné týmy. Velká škoda byla, že minutu po inkasovaném gólu neproměnil ze Zahustelova centru jasnou šanci Chramosta, když z pár metrů hlavičkoval do brankáře. Potom přišly dvě šance Budějovic. Sandrův trestný kop Miller vyboxoval a po Klesově uvolnění nekrytý Pecka z deseti metrů přestřelil. V 65. minutě Kúdelovy nůžky jen o milimetry minuly levý horní kout Křížkovy branky a o dvě minuty později na druhé straně po Sandrově rohu netrefil Němec na malém vápně míč hlavou. Vzápětí boleslavský roh rozehrál Kulič a Kúdela hlavičkoval nad. V 71. minutě Novák podkopl rozběhnutého Štohanzla a sudí Mikel jej bez otálení vyloučil. Sice ještě v 75. minutě Sandrův roh hlavičkoval Brezinský do Millerovy náruče, ale budějovický elán přeci jenom opadl.

Pojistka tří bodů pro Boleslav přišla až v 84.minutě. Kulič kopal pátý boleslavský roh, našel Štohanzla, jehož bombu zblokovala houština těl na úrovni penalty. Nejrychleji zareagoval Zahustel a přízemní ranou prostřelil brankáře - 3:1. V poslední minutě Synek utekl po pravé straně, přesně zacentroval před branku a Kulič v plném běhu napálil břevno. Rolkova dorážka hlavou skončila v náruči Křížka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka (61. Kúdela) - Zahustel, Kulič, Štohanzl - Chramosta (89. Synek).
Sestava SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Chirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec (25. Novák) - Linhart (64. Němec), Klesa, Rýdel, Javorek, Sandro (83. Horejš) - Pecka.

Góly: 45. a 84. Zahustel, 14. Chramosta - 53. Pecka

ŽK: Kysela, Šírl

ČK: Novák

Rozhodčí: Mikel - Chytil, Gallo

Diváků: 3394

Fanshop banner