V posledním utkání roku poprvé doma prohráli
Klub

V posledním utkání roku poprvé doma prohráli

Redakce

Teprve v posledním utkání podzimní sezóny poprvé prohráli boleslavští dorostenci na domácím hřišti. S Hradcem Králové propásli šance v první půlhodině a soupeř je za neproduktivní koncovku potrestal.

Úvodní půlhodinu měli Boleslavští převahu, kterou však gólově nevyužili, protože v koncovce byli nepřesní a nedůrazní. Boček střílel vedle, Klobása nepotrestal kiks Kratochvíla, který před vlastním vápnem rozehrál přesně na kopačku mladoboleslavského protihráče, další Bočkovu střelu chytil gólman Vízek a Eliášův střelecký pokus se také neujal. A tak za nevyužité šance přišel trest.
Ve 28. minutě Hradečtí zaútočili po levém křídle, přetažený centr brankář Hankic podcenil a Bodlák z malého vápna nekompromisně skóroval - 0:1.

Další boleslavské šance zmařili Novák střelou a Šimek hlavou, oba mířili nad branku. Hradečtí mohli zvýšit Mariottim a především Petráčkem. Ten běžel sám na Hankice, který jej famózně vychytal.

Hned v úvodní minutě druhého poločasu propásl výtečnou příležitost Klobása. V 51. minutě kopali Hradečtí druhý roh v utkání a Mariottiho centr u vzdálenější tyče protlačil do boleslavské sítě Krčál - 0:2.
Boleslavští utkání nevzdali, ale koncovku měli nadále mizernou. Mehanovič přestřelil, Láncz hlavičkoval těsně vedle. V 59. minutě Mižičova malá domů minula vybíhajícího brankáře Hankice a naštěstí i pravou tyč opuštěné branky. V 72. minutě hradecký stoper Holeš chyboval v rozehrávce, ale Mehanovič kiks nepotrestal, neboť netrefil branku. Lépe zamířil v 79. minutě.
Klobásovu bombu hradecký brankář Vízek vyrazil a Mehanovic propálil vše, co stálo před ním - 1:2
. Přestože do konce utkání zbývalo ještě dost času, vždyť sudí nastavil čtyři minuty nad normální hrací, Boleslavští na bod nedosáhli.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Mižič, Šimek, Hůlka, Hošťálek - Vraštil (38. Mehanovic), Boček (72.Geissler) - Eliáš, Láncz, Novák (76. Fidrich) - Klobása.

Sestava FC Hradec Králové U19: Vízek - Bodlák (62. Hegr), Holeš, Krčál, Kratochvíl - Jukl (88. Hannich), Kafka (90. Kučera), Mariotti, Bláha (80. Vejchoda) - Krátký (58. Kovář), Petráček.

Góly: 79. Mehanovic - 28. Bodlák, 51. Krčál

ŽK: Mehanovic, Šimek, Láncz - Petráček, Kratochvíl, Vízek

Rozhodčí: Orel - Myška, Chrastina

Diváků: 105

Fanshop banner