Trenér Koubek: Jsme favorité a chceme vyhrát
Klub

Trenér Koubek: Jsme favorité a chceme vyhrát

Redakce

V nedělním utkání FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice se střetnou soupeři s velmi rozdílným postavením v Gambrinus lize. Boleslavští jsou pátí a pomýšlí výš, Budějovičtí na třináctém místě spřádají plány, jak se mezi fotbalovou elitou zachránit.

Boleslav má páté nejofenzívnější mužstvo se čtyřiadvaceti vstřelenými góly (stejně je na tom Příbram a lepší jsou Jablonec 34, Liberec 33, Plzeň 33, Sparta 29) a zároveň třetí nejlépe bránící mužstvo s patnácti inkasovanými góly (lépe na tom jsou jen Jablonec 12 a Sparta 10).
Budějovice se třinácti vstřelenými góly jsou pátý nejhůře střílející tým
(horší jsou Ostrava 12, Bohemians 11, Žižkov 9, Hradec Králové 8) s druhou nejděravější obranou, která ve čtrnácti podzimních mistrácích inkasovala 27 gólů (stejně na tom je Ostrava 27 a hůře jen Žižkov 28).

Přesto jihočeský trenér František Cipro odvážně prohlásil: „Nepřijeli jsme do Boleslavi prohrát, i když naše situace je momentálně zoufalá. Marodů máme hrozně moc, přesto se popereme o co nejlepší výsledek." Nejspíše spoléhá na záhadné kouzlo, kterým českobudějovické mužstvo v předchozích třech zápasech na mladoboleslavském hřišti bodovalo, dvakrát nerozhodným a jednou vítězným výsledkem. „Osobně jsem u toho ani jednou nebyl, ale faktem je, že to tak prostě bývá, že se nějakému týmu někde opakovaně daří a nikdo neví, proč tomu tak je. Uvidíme, jak tomu bude tentokrát."

Mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek na nepříznivou domácí bilanci s Českými Budějovicemi reagoval bojovně: „To rád slyším a je potřeba s tím pohnout."
A tedy od střetnutí s Českými Budějovice očekává?
„Očekávám utkání, které nazývám pastí. Jsme favorité, to nezpochybňuji, chceme utkání vyhrát a dostat se ke kýženým osmadvaceti bodům. Past spočívá v tom, že přijede soupeř, který tím, že má málo bodů, musí pokoušet každou možnost se k nějakým bodům dostat, bude bojovat a hrát zezadu na brejky. To jsou nepříjemné zápasy, ale musíme se s tím vyrovnat."

Fanshop banner