Oběma soupeřům chybí zranění i potrestaní hráči
Klub

Oběma soupeřům chybí zranění i potrestaní hráči

Redakce

Pro utkání 15. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice, které se hraje v neděli 27. listopadu od 16 hodin, jsou oba týmy výrazně oslabené o zraněné i disciplinárně potrestané hráče.

Mladá Boleslav má dlouhodobě zraněné Tomáše Fabiána, Aleše Neuwirtha a Lukáše Opielu. K nim přibyli Jan Šeda a Jasmin Ščuk, který nemohl před týdnem hrát kvůli trestu za čtvrtou žlutou kartu a nyní je mimo hru po zranění v utkání ČFL. Tomáš Janíček, jenž patřil v utkání 14. kola Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav k nejlepším v mladoboleslavské sestavě, inkasoval od rozhodčího Bílka čtvrté podzimní napomínání žlutou kartou a tak kvůli disciplinárnímu trestu nemůže proti Dynamu České Budějovice nastoupit.

Do mužstva Dynama České Budějovice se po vyléčení zranění pravděpodobně vrátí Jan Riegel, naopak čerstvé zranění kolenních vazů vyřadilo Tomáše Stráského. Dalšími absentéry budou špílmachr Rudolf Otepka a kanonýr Zdeněk Ondrášek, oba kvůli trestům za čtyři žluté karty.

Neúčastí Zdeňka Ondráška přijdou diváci nedělního fotbalu o přímý střet dvou mladých kanonýrů, momentálně nejlepších ve svých klubech. V boleslavském jím je Jan Chramosta, v budějovickém Zdeněk Ondrášek.
Oba jsou odchovanci klubů, za které hrají. Jednadvacetiletý Jan Chramosta má na svém kontě 72 startů a 25 gólů v tuzemské lize výhradně za Mladou Boleslav. Zdeňku Ondráškovi bude za měsíc třiadvacet let a při 77 startech nastřílel 21 gólů, všechny v dresu českobudějovického Dynama.
Ligovým střelcům
v letošním podzimu bezkonkurenčně dominuje David Lafata z Baumitu Jablonec. Za ním s velkým odstupem je dvojice slovenských fotbalistů Michal Breznaník ze Slovanu Liberec a Marek Bakoš z Viktorie Plzeň. Spolu překonali soupeřovy brankáře přesně tolikrát, jako David Lafata sám.
Čelo pořadí ligových střelců: 16 - David Lafata (Baumit Jablonec), 8 - Michal Breznaník (Slovan Liberec), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), 7 - Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Zdeněk Ondrášek (České Budějovice), Michael Rabušic (Slovan Liberec).

Fanshop banner