Plzeň byla lepší, uznal Koubek
Klub

Plzeň byla lepší, uznal Koubek

Redakce

Mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek pasoval Plzeň na českou Barcelonu, ale zároveň se zlobil na hlavního sudího Jaroslav Bílka, který utkání řídil jednostranně v mladoboleslavský neprospěch.

„Plzeň byla lepší," řekl Miroslav Koubek na úvod hodnocení boleslavské prohry v Plzni. „Měli jsme problémy na stoperském postu a neměli pokrytou hloubku hřiště. A to bylo proti takovému mužstvu, jakým je současná, Plzeň rozhodující."
K výkonu rozhodčího Jaroslava Bílka se trenér Miroslav Koubek vyjádřil s nezakrývaným zklamáním: „Viděl jsem tam neodpískanou jasnou penaltovou situaci při faulování Štohanzla v prvním poločase, hraniční ofsajdy při dvou našich gólech a nelíbilo se mi, že po našem kontaktním gólu v závěru utkání rozhodčí hned ukončil zápas, nastavil snad jen deset vteřin. Od začátku jsme byli rozhodčím znevýhodňováni, i když uznávám, že vyhrálo lepší mužstvo. Plzeň je malá česká Barcelona. V současné české lize lepší mužstvo není."

Plzeňský trenér Pavel Vrba odmítl názor, že by jeho mužstvo bylo sudím Bílkem zvýhodňováno. „Myslím si, že soupeři odpustil penaltu při Janíčkově držení našeho Pilaře," pravil. „Ukázalo se, že souboje Plzně s Mladou Boleslaví přinášejí pro diváky atraktivní fotbal. Hrálo se nahoru dolů se spoustou šancí a jsem rád, že se nám vydařila první půlka, kterou jsme zaslouženě vyhráli o dva góly. Zbytečný gól v poslední minutě nám to zkazil, ale důležité je, že jsme vyhráli nad mužstvem, kterému se dařilo v poslední době a bude s námi určitě bojovat o poháry."

Fanshop banner