V Plzni těsně prohráli bitvu o třetí místo
Klub

V Plzni těsně prohráli bitvu o třetí místo

Redakce

Plzeňští o svém vítězství rozhodli v prvním poločase, který vyhráli o dva góly. Na první vedení Plzně odpověděl vyrovnávacím gólem Procházka, ale do přestávky Plzeňští přidali další dva. Za Plzeň skóroval dvakrát Bakoš a jednou Jiráček. Za Boleslav se k Procházkově trefě přidal až v poslední minutě Johana.

První poločas se hrál ve svižném tempu a pod častým tlakem plzeňského týmu. Jeho prvnímu gólu předcházela pětiminutovka, ve které se Boleslavští nedostali z vlastní poloviny hřiště. Kuriózně však byl z kategorie laciných. Stoper Johana se na hranici vápna snažil tělem odblokovat Bakoše, aby mohl Miller snadno k míči, ale plzeňský útočník na balón špičkou kopačky dosáhl a postrčil ho k pravé tyči, kam se sotva dokutálel - 1:0.
Za deset minut Boleslav vyrovnala. Po faulu na drze pronikajícího Šírla se k trestnému kopu z pětadvaceti metrů postavil Procházka. Dobře si všimnul, že za početnou hráčskou zdí brankář Pavlík nemá potřebný přehled, a technickou střelou zamířil k levé tyči - 1:1.

Plzeň však nadále neúnavně atakovala boleslavskou branku. Petržela z deseti metrů překopl a z dalšího útoku Čišovský hlavičkoval do pravé tyče, od které se míč odrazil do levé a ven z branky. O minutu později vystřelil z dálky Horváth, míč se od břevna odrazil k Bakošovi, který byl před Miller zcela sám a snadno poslal Plzeň podruhé do vedení - 2:1. A za tři minuty bylo ještě hůř.
Po nepovedeném Johanově odkopu u pravé postranní čáry vyrazil do rozhozené boleslavské obrany Kolář a připravil rozběhnutému Jiráčkovi šanci. Ten ji využil, když sám proti Millerovi nezaváhal a podle boleslavského gólmana zvýšil plzeňské vedení - 3:1.

Ve 42. minutě boleslavský ťukes Kuliče s Procházkou završil úspěšnou přízemní ranou podle Pavlíka do plzeňské sítě Chramosta, ale sudí jej viděli v ofsajdu a gól neuznali. Proto do kabiny odešli Boleslavští s dvougólovým mankem.

Druhý poločas začala Plzeň opět zhurta. Bakoš hlavičkoval těsně vedle po Jiráčkově centru a za chvíli přestřelil branku z trestného kopu. Na druhé straně Johanův lob nenašel Chramostu a Šírlova střela minula branku.
V 63. minutě Chramosta zachytil plzeňskou rozehrávku, přihrál Kuličovi, ale toho Plzeňští obrali o míč. I když se Boleslavští snažili, tak dělali více chyb v rozehrávce než soupeř. Plzeňští byli většinou přesnější a rychlejší v kombinaci. V 83. minutě Šírlův trestný kop téměř od půlící čáry ve vápně hlavou prodloužil Kysela na Rolka, který dopravil míč do sítě, ale sudí gól neuznali kvůli ofsajdu. V 88. minutě Boleslav kopala teprve druhý roh v utkání. Rozehrál ho Šírl a hlavou neúspěšně zakončoval Rolko.
V poslední minutě utkání po dalším Šírlově trestňáku se uvnitř plzeňského vápna ke střelbě dostal Řezníček a i když neuspěl, tak v tlačenici na hranici brankoviště se prosadil hlavou Johana - 3:2
. Rozhodčí proto rychle utkání ukončil, aby snad někdo z boleslavských fotbalistů ještě nevyrovnal...

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Rolko, Johana, Šírl - Kúdela (72. Wojnar), Procházka - Zahustel (66. Kysela), Kulič (82. Řezníček), Štohanzl - Chramosta.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Petržela (85. Hora), Kolář (89. Darida), Horváth, Jiráček, Pilař (70. Ďuriš) - Bakoš.

Góly: 14. a 34. Bakoš, 37. Jiráček - 24. Procházka, 90. Johana

ŽK: Petržela - Štohanzl, Janíček, Rolko

Rozhodčí: Bílek - Mencl, Pospíšil

Diváků: 5835

Fanshop banner