Po sedmé neprohráli, ale remízou s Jihlavou ztratili
Klub

Po sedmé neprohráli, ale remízou s Jihlavou ztratili

Redakce

Na hřišti s umělým povrchem boleslavští starší dorostenci marně dobývali branku soupeře a museli se spokojit s jediným bodem do ligové tabulky.

Na začátku se téměř půl hodiny hrálo bez šancí. Jihlavští kopali dva rohy, Boleslavští marně zkoušeli střelbu z dálky a v závěru poločasu hrozili ze standardních situací. Jihlavský Šuta povedeně vystřelil ze dvaceti metrů ve 29. minutě, ale Hankiče nezaskočil. Ve 31. minutě zahrávali Boleslavští první roh. Bočkův centr Vraštil hlavičkoval do brankáře a následoval další roh. Tentokrát Bočkův oblouček hlavou prodloužil Horák ke vzdálenější tyči, kde Klobása v jasné gólové šanci neprotlačil míč do sítě. Třetí boleslavský roh v těsném sledu už byl bez nebezpečné koncovky. Ve 45. minutě Bočkův trestný kop od levé postranní lajny brankář Kotnour neudržel a z Horákovy dorážky byl jenom další roh. Boček ho rozehrál a Śimek zakončil slabým volejem do brankáře.

Druhý poločas měli Boleslavští většinu času pod kontrolou. Soupeře tlačili k jeho brance, ale nedobyli ji ani jednou. Blízko ke gólu byl v 72. minutě Mižič, který z výhodné pozice přestřelil, a v 84. minutě Mehanovič střílející ze dvaceti metrů těsně vedle. Jihlavští se celý druhý poločas bránili, výjimkou byla předposlední minuta, kdy po standardní situaci málem skórovali, ale boleslavská defenzíva se štěstím přežila sérii dorážek. Následný boleslavský brejk vyzněl bez vytouženého efektu a tak utkání skončilo bezgólovou plichtou. Ta byla zcela jednoznačně pro Boleslav ztrátou a pro Jihlavu ziskem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankic - P. Tvrdý (67. Mižič), Šimek, Hůlka, Hošťálek - Novák, Vraštil - Eliáš, Klobása, Boček (90. Láncz) - Horák (69. Mehanovic).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Kotnour - Dvořáček (82. Mika), Vonásek, Rozmahel, A.Tvrdý - Masopust, Šuta (80. Bialek), Urbánek, Kliment - Štancl, Kelbler (60. Kavka).

ŽK:Vonásek, Kliment, Šuta, Kavka (všichni Jihlava)

Rozhodčí: Orel - Šifalda, Tvaroh

Diváků: 105

Fanshop banner