Příprava proti Spartě
Klub

Příprava proti Spartě

Redakce

Již po sezoně jsme zajížděli k přípravnému utkání do Prahy, kde nás hostila Sparta Praha. Utkali se týmy,které po první polovině sezony vyhráli svoje skupiny 1.ligy mladšího dorostu a tak souboj byl o neoficiální nejlepší tým podzimu v této kategorii v Čechách. Utkání se hrálo v Strahovském centru na přírodní trávě a bylo se na co koukat.

První poločas byla lepší Sparta. Náš tým ještě zřejmě spal a tak několik mnoho příležitostí si vypracovala právě Sparta a nebýt jejich nemohoucnosti, tak první poločas skončil velkým debaklem. Hlavně jejich levá strana byla velmi nebezpečná. Obránce Jonáš, který nastoupil právě na naší pravé straně, bohužel úvod utkání nezachytil a ulehčil Spartě se dostat několikrát do brankové příležitosti. Jejich tlak a lepší pohyb vyvrcholil ve 21 minutě, kdy naopak na levé straně naší obrany, rychle rozehraný trestný kop, kde pouze přihlíželi Bora s Lackem a následný přesný centr do nesrovnané naší obrané čtveřice znamenalo vedení 1:0. Ve 22 minutě po obdržené brance se naštval Holeček a neohroženě pronikal až do pokutového území, kde se dokázal uvolnit a chytře kolem brankáře vyrovnal na 1:1. Ve 27 minutě jsme měli trochu smůly, když střela z třiceti metrů byla nechtěně tečovaná bránicím hráčem a brankář Frinta svůj pohyb již neusměrnil a tak Sparta vedla 2:1. Ve 28 minutě se nám povedla jedna z mála kombinací. Z leva se uvolnil Bora, našel krásně přes celé hřiště Horvátha a po jeho přízemního centru neproměnil obrovskou šanci Razák. V 31 minutě se individuálně uvolnil Holeček a jeho střela bohužel minula branku domácích. Na závěr poločasu neuvěřitelně zkratoval dvakrát Kozma, když dvakrát předložil soupeři míč tak, že postupovali nikým neatakování až k brankáři Frintovi, který nás podržel. Když už to vypadalo, že se nic do půle nestane, začal vymýšlet i Frinta a jeho rozehrávky nás dostali opakovaně pod tlak. A tak výsledek 2:1 byl pro nás hodně přijatelný a není divu, že trenér Mrvík si během první půle zavolal na krátký pohovor k sobě na lavičku většinu hráčů z úvodní sestavy, aby jim důrazně a osobně domluvil.

Druhý poločas byl již o něčem jiném. Mladá Boleslav najednou ožila a snažila se hrát svojí hru a výsledek zvrátit. Nutno říct, že soupeř pokračoval ve výkonu z první půli a tak hra dostala neuvěřitelné tempo a střídali se krásné akce na obou stranách. Obě strany se předháněli v zahazování šancí a tak výsledek se měnil až v 48 minutě, když po individuální akci Kocourka a následné zpětné přihrávce se prosadil Kahoun a vyrovnal na 2:2. Z pravé strany přes Kocourka byla většina akcí Boleslavi a jen škoda, že krásně předložené přihrávky, nebyly lépe zúročeny. Netrefil se Holeček, Kubelka, Bora a posléze to zkoušel i sám Kocourek, který minul branku. Další šance připravovala dvojice středních záložníku Kateřiňák a Holeček. Jejich kolmé přihrávky byly velkou hrozbou pro obránce Sparty a jen škoda, že se nedokázali dotáhnout do gólové radosti, jak Kocourek, tak Kubelka se prosadit nedokázali. Pak se ukázala také Sparta opět většinou po Individuálních chybách hráčů v zadních řadách. Jak Pajer tak Nedošetko několikrát zaváhali a napravovat chyby musel nejprve Frinta a pak na brankové čáře Nedošetko. V 64 minutě po rohovém kopu šla Sparta do vedení. V pokutovém území neuhlídal v osobním souboji hráče Pajer a bylo to 3:2. Posledních pět minut šla Boleslav do hry ze třemi obránci, což se vyplatilo a v poslední minutě, když jsme měli výrazný tlak, jsme dokázali vytěžit vyrovnávací branku. Po dlouhém míči do chumle před brankou Sparty, si míč zpracoval Kubelka, obešel protihráče a pravačkou na zadní tyč dal konečnou podobu výsledku na 3:3. Hned po rozehrání rozhodčí zajímavé utkání ukončil.

Branky: Holeček, Kahoun, Kubelka

Sestava FK Mladá Boleslav 1.poločas: Frinta - Jonáš, Kozma, Hůlka, Lacek - Kahoun - Horváth, Holeček, Veselý, Bora - Razák

Sestava FK Mladá Boleslav 2.poločas: Frinta - Jonáš (75'-Martínek), Nedošetko, Pajer, Houžvička - Kateřiňák - Kocourek, Kahoun, Holeček, Bora - Kubelka

Trenér Mrvík k utkání: Jsem zklamaný z první půle a až na Holečka podali všichni hráči špatný výkon. Měli štěstí, že jsem si je mohl zavolat domluvit a poslat zpátky do hry. V mistrovském utkání, by se na hřiště za tento přístup již nedostali. Druhá půle byla o něčem jiném. Super fotbal, který předváděli obě mužstva hodně šancí a pohledné akce dojem z utkání zlepšili. Vyzdvihl bych výkony Kocourka, Kateřiňáka a Kubelky po jejich příchodu hra směrem dopředu ožila. Naopak mě mrzí velké množství šancí Sparty a špatná hra týmu směrem dozadu.

Fanshop banner