Na Slavii utkání otočili a vyhráli
Klub

Na Slavii utkání otočili a vyhráli

Redakce

Ve šlágru třináctého kola první dorostenecké ligy mladšího dorostu jsme zavítali na pražskou Slavii. Utkání slibovalo velmi zajímavou podívanou. Slavia po vlažnějším úvodu sezóny nabrala tempo a v posledních šesti utkání pokaždé vyhrála. Před utkáním byla na třetím místě tabulky. Náš tým také nechtěl přerušit vítěznou sérii osmi zápasů a navíc po zaváhání Hradce chtěl přezimovat na prvním místě tabulky.

Vstup do utkání patřil Slavii, prvních dvacet minut bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Boleslavští hráči předváděli bojácný výkon a měli až moc velký respekt ze soupeře. Nervozita byla v úvodu utkání největší nepřítel na kopačkách hostujících hráčů. Už v 5 minutě po rychlém vhazování nezachytl náběh Kozma a po zpětné přihrávce se ocitl úplně sám před brankářem Souček. Přesnou ranou k tyči otevřel skóre utkání 1:0. O pět minut později po trvajícím tlaku domácích se v pokutovém území nejlépe orientoval Brož a doslova přetlačil hostující obránce 2:0. Další vyloženou šanci soupeř již neměl, ale každý jeho útok byl nebezpečný a na hráčích Slavie byl vidět klid. Až na přelomu dvacáté minuty se do hry dostal také náš tým. Nejprve vyzkoušel brankáře Hňupa přízemní střelou Kubelka. Ve 23 minutě zatáhl míč Holeček a přízemní centr jen o kousek minul Kocourka, který byl sám před brankářem. Po té s e individuálně prosadil Kocourek a po střele z hranice vápna minul branku soupeře. Ve 28 minutě po kolmici Hodače postupoval sám na branku Kocourek, ale ve vyložené šanci neuspěl a opět netrefil branku. Hra se v téhle fázi srovnala a místy měl navrch náš tým. V 30 minutě po přetaženém centru se ocitl sám v pokutovém území Lacek, ale míč si špatně zpracoval a nepodařilo se mu zakončit. Po sérii zahozených šancích se nám nakonec podařilo snížit. Ve 32 minutě zatáhl po pravé straně Kocourek míč, nahrál Kubelkovi, který připravil pro Lacka a ten krásně obstřelil brankáře a snížil na 2:1. Hned v zápětí se ocitl sám před brankářem Kubelka, ale v rozhodujícím momentě mu míč uskočil a k zakončení se nedostal. Po kombinaci ve středu hřiště se dostal ke střele Holeček a protáhl brankáře Hňupa, který musel vyrážet na rohový kop. V závěru poločasu se dral do vápna Kateřiňák, ale jeho kličkovaná nebyla úspěšná a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:1.

Prvních deset minut druhého poločasu byla hra vyrovnaná. Slavia byla stále jistější na míči, ale naši hráči se dokázali při zisku míče hrou vyrovnat a zlobit obránce Slavie. Stejně tak jak ofenziva Slavie zlobila nás. V 58 minutě přišla série rohových kopů. Ke třetímu se postavil Kateřiňák a našel na přední tyči Pajera, který se zavěsil nad ostatní hráče a trefil hlavou pravý kout slávistické branky 2:2. V té chvíli se bylo na co koukat. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Slavie viditelně přidala a chtěla utkání zlomit ve svůj prospěch. Od 65 minuty nás výrazně zatlačila před naši branku a vytvářela si velký tlak, který se nám dařilo přežívat. Nutno dodat, že někdy s velkým štěstím. V posledních chvilkách, musel zasahovat skluzem Kateřiňák. Hned vzápětí po něm Nedošetko a stopeři Kozma a Pajer museli svést několik hlavičkových soubojů. V případě, že to nezvládli obránci, pomohl brankář Výda. V 76 minutě po obraném odkopu se dostal do brejku Kubelka, který vyslal přihrávkou Lacka a ten utíkal sám na brankáře. S velkou dávkou štěstí nadvakrát překonal brankáře a dokázal otočit vývoj utkání na 2:3. V té chvíli vybouchla nadšením jak hostující lavička, tak početná skupina diváků fandících Mladé Boleslavi. V klubku ležících hráčů, oslavující vedoucí gól ležel Lacek, který se při brance zranil a musel být následně hned střídán. Závěr utkání jsme obětavě dohráli a Slavii se již vyrovnat nepodařilo. Utkání skončilo vítězstvím Mladé Boleslavi, která otáčela nepříznivý výsledek z 2:0 na 2:3.

Branky: Lacek 2, Pajer

Sestava FK Mladá Boleslav: Výda - Nedošetko, Kozma, Pajer, Houžvička - Kateřiňák - Kocourek (78'-Kahoun), Holeček, Hodač (68-Razák), Lacek (77'-Bora) - Kubelka (80'-Veselý)

Trenér Martin Mrvík k utkání: Celý týden jsme se na Slavii připravovali a chtěli jsme dokázat, že na prvním místě tabulky nejsme náhodou, což se nám povedlo. Začátek utkání jsme byli nervózní, měli jsme ze soupeře až příliš velký respekt a to ovlivnilo vstup do utkání a vedení Slavie 2:0. Po té jsme se dokázali soupeři vyrovnat a chvílemi jsme byli lepším týmem. Po vyrovnání převzala otěže opět Slavie. Bojovností a snahou až na hranici sebeobětování jsme tlak přežili. Branka na 3:2 už byla otázkou štěstí, které se nám vrátilo za Hradec, kde jsme byli lepší a prohráli. Výsledku by spíše slušela remíza, jelikož soupeř předvedl velkou kvalitu a byl to nejlepší soupeř, se kterým jsme hráli. Výhra na Slavii je třešnička na dortu, který jsme upekli v podzimní části. Přezimování na prvním místě je tou nejlepší motivací do další práce, která nás čeká!!! Klukům musím za výkon jak proti Slavii, kde chci vyzdvihnout soudržnost a vůli utkání otočit, tak celkově za podzimní výkony poděkovat. V zápětí nabádám k další práci, jelikož nejsme na konci, ale pouze v půlce a byla by škoda dobře rozjetou sezonu zkazit nějakým uspokojením.

Fanshop banner