Trenér Koubek si pochvaloval kvalitu utkání
Klub

Trenér Koubek si pochvaloval kvalitu utkání

Redakce

Mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek byl spokojený s výhrou nad velmi dobrým soupeřem a trenér Dukly Praha Luboš Kozel uznal, že soupeř byl lepší.

„Věděli jsme, že přijede dobrý soupeř, který podobně jako my je momentálně na vítězné vlně a také potvrdil, že hraje dobrý fotbal. Dukla vstoupila do utkání lépe, než my. Mrzí mě, že jsme inkasovali gól ze standardky, na kterou jsme se připravovali. Za nepříznivého stavu mužstvo prokázalo vysokou intenzitu úsilí utkání otočit. Hráli jsme rychle a dynamicky. Bylo dobře, že se nám podařilo v poslední minutě poločasu gólem do šatny vyrovnat," řekl Miroslav Koubek a přiznal obavy, zda tým vydrží při obrovském nasazení se silami. „Bál jsem se, zda nám úsilí po vyrovnání z první poločasu nevzalo moc sil. Když jsme přečkali šanci soupeře v úvodu druhého poločasu a šli do vedení, už jsme si potom utkání pohlídali a výtečným Kuličem potvrdili."
Miroslav Koubek
opakovaně zdůrazňoval, že Dukla Praha předvedla velmi dobrý výkon a utkání s ní mělo kvalitu. „Vítězství si cením, bylo důležité k podepsání výhry na Spartě," dodal nadmíru spokojený boleslavský trenér.

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel sportovně uznal, že Mladá Boleslav byla lepší, ale nezapomněl poznamenat, že jeho tým také nebyl bez šance na bodový zisk: „Do utkání jsme vstoupili slušně a dokázali vstřelit vedoucí gól, který nás dostal do psychické pohody. Ale od pětadvacáté minuty jsme se dostali pod tlak, kdy při nás stálo opakovaně štěstí, které nás opustilo v poslední minutě poločasu. Před tím byla rozhodujícím momentem pro vývoj celého utkání neproměněná šance Bergera. Do druhé poloviny jsme vstoupili také slušně, ale nedali gól Markovičem. Když se Boleslavští dostali do vedení, dovedli utkání do vítězství. Mohli hrát, co umí a přidali třetí gól, který utkání rozhodl. Byli lepší a vyhráli zaslouženě. Mrzí mě, že jsme nevyužili příležitosti k tomu, abychom utkání více zdramatizovali."

Fanshop banner