Porazili Duklu a poskočili na třetí místo v Gambrinus lize
Klub

Porazili Duklu a poskočili na třetí místo v Gambrinus lize

Redakce

Boleslavští sice prohrávali od 20. minuty, ale těsně před přestávkou Chramosta vyrovnal. Ve druhém poločase o boleslavské výhře rozhodli Rolko a Kulič. Boleslav se výhrou nad Duklou posunula z páté na třetí příčku Gambrinus ligy.

Boleslavští, kteří proti Dukle začali ve stejné sestavě, jako o týden dříve na Spartě, se museli vypořádat s mnoha absencemi. Z různě vážných zdravotních důvodů chyběli Kúdela, Kysela, Fabián, Bulut, Neuwirth, Synek i Opiela. Na lavičce náhradníků usedli Kalina, Řezníček, Dimitrovski, Dudka, Volf, Wojnar a Šeda.

První poločas byl dramatickou podívanou. Oba týmy začaly ofenzívně. Střelu pražského Bergera zblokoval Janíček, vzápětí na druhé straně střela Kuliče těsně minula cíl. V 9. minutě na Kuličův centr nedosáhli Chramosta ani Zahustel. Za tři minuty Zahustel přestřelil z malého vápna a v 16. minutě Kuličův centr z pravé strany bez přípravy napálil Štohanzl do levé tyče pražské branky.
Ve 20. minutě získala Dukla druhý roh. Malý ho rozehrál na Bergera, ten mu vrátil a Malého centr z rohu trestného území hlavou prodloužil Švejdík a v brankovišti nepokrytý Lietava snadno doklepl do branky - 0:1.

Zbytek poločasu se odehrával za obrovské touhy Boleslavi po vyrovnání. Centry létaly kolem Radovy branky z jedné i z druhé strany. Štohnazlovu ránu chytil brankář. Zahustel hlavičkoval vedle. Štohanzl přestřelil. První boleslavský roh rozehrál Kulič a hlavičkoval Janíček, brankář Rada bravurně vyrazil od pravé tyče, načež Chramosta ani Johana neprotlačili míč do sítě. Za minutu při další akci po Chramostově přihrávce Johana vysoko překopl.
Ve 43. minutě si Boleslav vynutila dva rohy. V pokutovém území byl podražen Ščuk, ale sudí nechal nepochopitelně pokračovat ve hře. Toho využil Berger k brejku, který se mohl stát smrtícím. Vynikající Miller ho však zneškodnil.
V závěrečné minutě poločasu se Boleslav konečně prosadila. Kulič rozehrál pátý roh, od bližší ke vzdálenější tyči ho prodloužil Zahustel a ve skluzu míč za brankovou čáru dotlačil Chramosta - 1:1.

Druhý poločas v dramatičnosti a kvalitě fotbalu navázal na první dějství. Ve 49. minutě se Bergerovi povedl centr přes Šírla a u vzdálenější tyče hlavičkoval Markovič do břevna boleslavské branky. Vzápětí Boleslavští získali první roh ve druhé půli, ale nevyužili ho. V 56. minutě Kulič ve vápně uvolnil Chramostu a jeho přízemní střelu Rada vytěsnil se štěstím na roh. Byl už sedmý ve prospěch Boleslavi. Rozehrál ho Kulič a jeho centr v malém vápně propadl k Rolkovi, který míč bez váhání poslal do pražské sítě - 2:1.
V 70. minutě Ščuk založil akci přes Kuliče a z pravé strany Zahustel poslal před branku po zemi míč, který proletěl malým vápnem a na který ve skluzu nedosáhl Procházka. Obě mužstva setrvávala u otevřené hry a ta se přelévala od jedné branky ke druhé. Na obou stranách však chyběla přesnější koncovka. Proto byl výsledek utkání a bodový zisk na vážkách téměř až do poslední minuty. V 80. minutě Chramosta hlavou uvolnil Zahustela, ale jeho zakončení bez razance gólman Rada snadno zvládl.
V 88. minutě předvedla Boleslav perfektní útok. V jeho finále Štohanzl přihrál kolmo do vápna Kuličovi a ten v plné rychlosti s přehledem levačkou podle brankáře zamířil ke vzdálenější tyči - 3:1.

Odpovědí byla Přeučilova bomba těsně vedle levé tyče Millerovy branky. Ve dvouminutovém nastavení si Boleslavští vedení pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka - Zahustel (87. Kalina), Kulič (90. Wojnar), Štohanzl - Chramosta (81. Řezníček).

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Pospíšil (84. Nečas) - Malý (44. Podrazký), Gedeon (78. Přeučil), Hanousek - Berger, Lietava, Markovič.

Góly: 45. Chramosta, 57. Rolko, 88. Kulič - 20. Lietava

ŽK: Ščuk - Gedeon

Rozhodčí: R.Hrubeš - Lhoták, Kocián

Diváci: 4047

Fanshop banner