Poločas dohrávali v deseti, přesto sahali po výhře
Klub

Poločas dohrávali v deseti, přesto sahali po výhře

Redakce

Po prohraném poločase Boleslavští otočili skóre, přestože dohrávali v deseti lidech bez vyloučeného Šťastného. O výhru je připravil sudí Henych nařízením penalty v poslední minutě.

První šanci utkání měl v 6. minutě po Schubertově centru Honc, ale jeho zakončení z rohu malého vápna kladenský obránce srazil na roh. O pět minut později na druhé straně Vodičkův oblouček z levé strany natáhl pořádně brankáře Knoblocha. Ve 22. minutě nečekaně vypálil z pětadvaceti metrů Toth a těsně přestřelil. V následující minutě střílel na druhé straně boleslavský Tvaroha a brankář Tesař u pravé tyče v pádu úspěšně zakročil. Ve 24. minutě bylo Kladno hodně blízko gólu. Zbrožkovi se nepovedla hlavou malá domů a na hranici boleslavského pokutového území byl u míče dříve než brankář Knobloch kladenský Čížek, ovšem u prázdné branky nastřelil levou tyč. Ve 31. minutě běžel Volf zleva sám na kladenskou branku a přestože její strážce uklouzl, tak se neodvážil vystřelit a nesmyslně přihrával. K míči se před brankou dostal Rozsíval a z deseti metrů trefil obránce u levé tyče a jasnou gólovou šanci promarnil. Rána Schuberta mířila do středu branky a byla pro brankáře snadnou kořistí.
Ve 37. minutě získalo Kladno výhodu trestného kopu. Od pravé postranní čáry ho rozehrál Hajník, míč propadl mezi hráči a z malého vápna ho snadno do branky doklepl Rada - 0:1.

Ve 41. minutě příležitost k vyrovnání promarnil Volf po Honcově centru.

Druhý poločas začali Boleslavští nešťastně. Zbrožkův kiks napravoval stoperský kolega M.Šťastný faulem, za který byl ve 48. minutě rozhodčím přísně vyloučen. A následný trestný kop namířil Hajník do pravé tyče. V 52. minutě po Tvarohově centru propásl gólovou příležitost Horák, když na střelil ležícího brankáře.
V 61. minutě po faulu na Schuberta kopal Tvaroha penaltu a úspěšně - 1:1.

Teprve v 71. minutě se Kladno dostalo ke svému prvnímu rohovému kopu v utkání a moc nescházelo, aby ho využilo ke gólu. V 74. minutě Tvaroha tísněn bekem netrefil kladenskou branku. Potom dvakrát úspěšně zasáhl boleslavský gólman Knobloch.
V 87. minutě Dudkův trestný kop od levé postranní lajny kladenská obrana odvrátila, míč se dostal k Honcovi, který ho hned vracel před soupeřovu branku. Oblouček z Honcovy kopačky brankář Tesař špatně odhadl a nečekaně mu zapadl k pravé tyči - 2:1.
V poslední minutě utkání si rozhodčí Henych vymyslel penaltu proti boleslavské brance a Hajník s přehledem vyrovnal - 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Knobloch - Borovička, M.Šťastný, Zbrožek, Dimitrovski - Honc, Sedláček, Volf (46. Horák), Rozsíval (61. Dudka), Tvaroha - Schubert.

Sestava SK Kladno: Tesař - Bartoš (76. Roubal), Rendla, Samek, Hajník - Čížek, Toth, Holub (76. Skořepa), Rada, Rouček (68. Čurda) - Vodička.

Góly: 61. Tvaroha, 87. Honc - 37. Rada, 90. Hajník

ŽK::Dudka, Zbrožek - Samek, Čížek

ČK: Martin Šťastný

Rozhodčí: Henych - Berka, Štěrba

Diváků: 125

Fanshop banner