Pátý tým tabulky porazili
Klub

Pátý tým tabulky porazili

Redakce

Ve dvanáctém kole jsme v domácích podmínkách, na umělé trávě, přivítali průběžně pátý tým tabulky. Utkání nabídlo velmi pěknou podívanou. Tempo hry bylo maximální a o ostré zákroky nebyla nouze. Zasloužená výhra ukončila náročný program, kdy boleslavský tým v šesti dnech odehrál tři mistrovská utkání.

Do zápasu vlétli obě mužstva s maximálním úsilím a od úvodních minut se bylo na co koukat. Rozhodčí Pechanec pustil hned od začátku volnější metr a hru to hodně zrychlilo a fotbalu prozpívalo. Ve 4 minutě se k trestnému kopu postavil Kateřiňák a jeho pravačka orazítkovala pravou spojnici Dočekalovi branky. V 8 minutě po kombinaci ve středu hřiště, našel krásnou kolmicí Kateřiňák Kocourka a ten se v pokutovém území dobře orientoval, když z druhého doteku překonal ,,angličanem'' brankáře hostů - 1:0. O chvíli později, ve 12 minutě po rychlém protiútoku, sklepl Kateřiňák volnému Holečkovi a ten z hranice pokutového území obstřelil Dočekala - 2:0. Hned po rozehrání předvedli parádní akci na pár doteků také hosté a kombinací až do prázdné branky vyšachovali naše obránce, když doklepával Lipan - 2:1. V 18 minutě po rychlé kombinaci z jednoho doteku krásně uvolnil Holeček Lacka a ten se v samostatném úniku nemýlil a podél brankáře trefil na - 3:1. Před koncem poločasu nastřelil břevno Razák. Hosté předvedli ještě jednu rychlou kombinaci jako při jejich úvodní brance, ale při zakončení už tak přesní nebyli. Po hezké první polovině se odcházelo do kabin za stavu 3:1.

Druhý poločas se fotbalově nezměnil a hra měla stále stejný spád jak v první polovině. Ve 45 minutě se z pravé strany prodral až do pokutového území Hůlka a po jeho stržení se kopal pokutový kop, který s přehledem proměnil Holeček - 4:1. Hosté v této části začali porážku těžko vstřebávat a uchýlili se k několika zbytečným a nebezpečným zákrokům, po kterých následovala série žlutých karet. Nejlepším možným způsobem jak odpovědět na takovou hru ukázal Houžvička. Po jeho individuální akci po levé straně, kde obešel několik protihráčů a následném faulu, se kopal trestný kop. K němu se postavil Kateřiňák a v pokutovém území si jeho centr našel Kozma, když rybičkou v pádu zakončil na - 5:1. Po té z pravé strany centroval Hůlka a sám před brankářem přestřelil Holeček. Poslední branku vstřelil Hůlka hlavou po rohovém kopu Kateřiňáka a završil výsledek na - 6:1. Jednoznačné utkání v závěru zbytečně zdramatizoval zákrok Novotného, který držel Pajera a ten se zbytečně ohnal. Rozhodčí udělil oběma aktérům žlutou kartu a následně pohledné a v tempu hrané utkání ukončil.

Branky: Kocourek, Holeček, Lacek, Holeček, Kozma, Hůlka

Sestava FK Mladá Boleslav: Výda - Hůlka, Kozma, Pajer, Houžvička (65'-Jonáš) - Kateřiňák (68'-Kahoun) - Kubelka (76'-Nedošetko), Holeček, Razák (62'-Horváth), Lacek (62'-Bora) - Kocourek (73'-Veselý)

Trenér Mrvík k utkání: I když to říkám nerad tentokrát musím. Jsem hodně spokojený s výkonem mého mužstva. Na každém postu v sestavě jsme předvedli lepší výkon než soupeř a hra se hodně blížila mému ideálu, do kterého kluky nutím. Utkání jsme zvládli jak kondičně, i přesto, že jsme absolvovali třetí utkání v šestém dnu, tak i herně. Soupeře jsme jednoznačně předčili ve všech dovednostech. Nebudu chválit některé jednotlivce, i když by si to zasloužili, ale tohle utkání jsme zvládly dobře jako tým a toho si cením!!! Teď měli kluci zasloužené dvoudenní volno a od pondělí se musíme pečlivě připravit na vrchol sezony, kdy zajíždíme na pražskou Slavii. V kádru Slavie je několik reprezentantů a bude to hodně zajímavá konfrontace. Pokud potvrdíme výkon z dnešního utkání lze se těšit na super zápas!!!

Fanshop banner