Trenér Koubek mluvil oprávněně sebevědomě o mladoboleslavských ambicích
Klub

Trenér Koubek mluvil oprávněně sebevědomě o mladoboleslavských ambicích

Redakce

Výhra nad Spartou vyprovokovala trenéra Miroslav Koubka, aby fotbalové veřejnosti připomněl, že Mladá Boleslav své ambice po předních příčkách Gambrinus ligy neopustila.

„Měli jsme v kabině polemiku, jak nás moc mrzí, když se neustále mluví o silné čtyřce a s Boleslaví se nepočítá. A to byl náš hlavní motiv, aby se začalo mluvit o silné pětce, s tím jsme na Spartu jeli," prohlásil Miroslav Koubek. Zdůrazňoval hráčům, že bude nutné zápas tvrdě odpracovat. „K úspěchu bylo potřeba získat střed hřiště a pokrýt Matějovského. Obávali jsme se hry Sparty po stranách. Ale protože hráči stanovené úkoly splnili do puntíku, skvěle jsme zvládli defenzívu. A v ofenzívě naší prioritou byly rychlé protiútoky, které hráči zvládli také znamenitě," prozradil boleslavskou taktiku Koubek.
Na tiskovce po zápase také prozradil, o čem se bavil s hráči v kabině v době poločasové přestávky, kdy Boleslav vedla o jeden gól a utkání zdaleka nebylo rozhodnuté. „V druhém poločase jsme chtěli za každou cenu hrát konstruktivně a ne míče jen odkopávat. Říkal jsem klukům, že nemusíme vyhrát jako Liberec nula tři, ale dali jsme tři góly a mohli dát ještě další, i tak vítězství o tři góly je nadstandardní a jsme ohromně spokojení."
Mladá Boleslav se senzační výhrou nad Spartou vrátilo do hry o přední pozice. „Ambice neskrýváme, chceme být na špici ligy. Daří se nám venku, trošku jsme se trápili doma při prohře s Libercem a remíze s Hradcem, ale nyní chceme navázat doma na to, co jsme předvedli a získali na Spartě a potvrdit postavení na předních pozicích Gambrinus ligy."

Sparťanský kouč Martin Hašek byl velmi rozčarovaný, protože podruhé ve dvou týdnech prožil shodné domácí prohry o tři góly s Libercem a Boleslaví. Mluvilo se mu těžce, když se vracel k jednotlivým fázím prohraného duelu s Boleslaví: „Po Teplicích, kde jsme sice bodovali, ale nebyli spokojení s hrou, jsme se na domácí utkání pečlivě připravovali. Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř. První poločas se naši hráči sice snažili, ale nebylo to optimální, fotbal se hrál velmi otevřený a útočilo se na obě strany velmi živelně. Neměli jsme utkání zcela ve své režii, jak jsme si plánovali. První gól byl trestem za sérii nedůsledností. V druhém poločase jsme se tlačili do útoku, ale dostali druhý gól. Při něm jsem vůbec nepochopil chování obrany. Byl to pro mě šok. Hráčům nevidím do hlav, ale měl jsem pocit, že přestali věřit, že se zápasem můžou něco udělat. Po třetím góle se utkání už jen dohrávalo. Nejsme spokojení s hrou obranné čtveřice, i když se jejich hra odvíjí od toho, jak plní své úkoly hráči před nimi."

Fanshop banner