Výhra po čtyřech letech stála za to
Klub

Výhra po čtyřech letech stála za to

Redakce

Boleslavští se Spartou nevyhráli čtyři roky v sedmi zápasech v nepřerušené řadě. Tu uťali historicky rekordním vítězstvím na jejím hřišti. Parádní týmový výkon korunovali střelci Kulič a Chramosta.

První střelu mezi tři tyče soupeřovy branky předvedl ve 3. minutě Kulič, ale Švengera nezaskočil. Za tři minuty odpověděla Sparta akcí, při které Kweuke obehrál Johanu, přihrál Grajciarovi a ten pálil těsně vedle pravé boleslavské tyče. V 9. minutě Ščuk parádní kolmicí uvolnil Kuliče, který uvnitř vápna přetlačil Zápotočného, a technickou ranou zamířil ke vzdálenější tyči. Švengera však neprostřelil.

Fotbal se hrál vyrovnaný, týmy střídavě držely míč dlouhé minuty a trpělivě obléhaly soupeřovo vápno. Ve 24. minutě Kweuke nedosáhl na přihrávku putující napříč brankovištěm. Z protiútoku po Štohanzlově centru měl Zahustel čas připravit si střelbu, ale z jasné gólové pozice nastřelil Švengera. Ve 40. minutě Zahustel vystihl nepřesnou rozehrávku Sparty a poslal do brejku Chramostu, ale ten akci pokazil. Propásl vhodnou dobu k zakončení a potom špatně přihrával Štohanzlovi. O necelou minutu později byla blízko gólu Sparta. Miller nejprve vypíchl od pravé tyče záludný oblouček Krejčího a potom Rolko vykopl z opuštěné branky Kweukeho střelu.
Dvě minuty před přestávkou se Boleslav opět nastěhovala k soupeřově brance a Kulič ranou z patnácti metrů lehce tečovanou stoperem Zápotočným otevřel skóre - 0:1.

Druhý poločas začala Sparta se zřejmou snahou o vyrovnání, ale narážela na dobře organizovanou defenzívu Boleslavi. V 53. minutě po dvou slepených rohových kopech vystřelil Mareš těsně nad Millerovu branku. Boleslavští zaútočili Chramostou, ale jeho ukvapený střelecký pokus nebyl nebezpečný. Lépe se předvedl v 61. minutě. Od pravé postranní lajny přiletěl Zahustelův centr a před brankou nekrytý Chramosta bez přípravy trefil míč k pravé tyči, kam se Švenger marně natahoval - 0:2.

V 64. minutě Pamič úspěšně kličkoval, dokud nenarazil na Janíčka. Sudí si vymyslel trestný kop, který rozehrál Matějovský a od boleslavské branky odhlavičkoval Rolko. V příští minutě následoval Šírlův pas na Chramostu, ale přihrávku vystihl Pamič.
Kolem 70. minuty boleslavští fotbalisté přesnou kombinací drželi míč pod kontrolou tak dlouho, až nespokojené sparťanské publikum začalo pískat. Ztichlo v 71. minutě při parádním boleslavském kousku. Kulič po svižné narážečce s Chramostou zcela v barcelonském rytmu proběhl s míčem mezi sparťanskými stopery a po zemi zamířil opět podle pravé Švengerově paži. Míč zapadl přesně k pravé tyči a Kulič si připsal 85. ligový gól - 0:3.
V 82. minutě běžel Chramosta sám na sparťanskou branku, ale jeho střelu Švenger vyrazil na roh. V závěrečných minutách si Boleslavští jasné vítězství pohlídali, i když Sparta nepřestávala útočit. Pamič dvakrát netrefil branku, Matějovského falšovaný centr vyboxoval Miller.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka - Zahustel (88. Řezníček), Kulič (86. Wojnar), Štohanzl (90. Kalina) - Chramosta.

Sestava AC Sparta: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušek - Mareš (61. Kadlec), Matějovský, Grajciar (68. Sionko), Krejčí - Kweuke.
Góly: 43. a 71. Kulič, 61. Chramosta

ŽK: Vidlička, Hušek - Ščuk, Janíček

Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Lhoták

Diváků: 7307

Fanshop banner