V dosavadních sedmi domácích zápasech neprohráli
Klub

V dosavadních sedmi domácích zápasech neprohráli

Redakce

V neúprosné bitvě s velmi kvalitním protivníkem získali boleslavští dorostenci tři body a udrželi domácí podzimní neporazitelnost navzdory prohranému poločasu. Po přestávce vývoj utkání otočili Horák s Lukešem.

V úvodních minutách prvního poločasu se zdáli být boleslavští fotbalisté při chuti, ale herní iniciativu postupně převzali protivníci ze Slovácka. Ve 13. minutě pronikl Horák do vápna a po jeho centru nadějnou boleslavskou akci zakončil Boček slabou střelou, se kterou brankář Urbánek neměl moc práce. Svižný slovácký protiútok vyvrcholil zakončením Kubla, jenž z malého vápna trefil levou tyč Hankičovy branky.

Střely boleslavských Horáka a Mehanoviče se mezi tyče nevešly. To fotbalisté Slovácka měli přesnější mušku. V 18. minutě obranná hlavička Geisslera doletěla jen na hranici trestného území k Zůbkovi, jehož bombu od levé tyče vytáhl na roh Hankic. O dvě minuty později trestný kop Břečky skončil v náruči boleslavského gólmana.

Ve 22. minutě předvedlo Slovácko perfektní akci. Kovář přesnou přihrávkou našel mezi boleslavskými stopery nabíhajícího Trávníka a ten nedal Hankičovi šanci - 0:1.

Boleslavští po inkasovaném gólu sice zvýšili snahu v poli, ale nedokázali akce dotahovat do úspěšné koncovky. V 35. minutě měl Vraštil spousty času na přípravu střelby z necelých dvaceti metrů, přesto branku minul.

Druhý poločas vyzněl šťastněji pro Boleslavské. Dvě minuty po návratu z kabiny v konci akce na jeden dotyk vystřelil Vraštil a brankář Urbánek zachraňoval nohou. Za tři minuty při prvním boleslavském rohu se míč snesl k Šimkovi, ale ten byl tak překvapený, že z malého vápna nezakončil. V 54. minutě odražený míč napálil Vraštil těsně nad břevno a v 61. minutě Mehanovičův povedený trestňák Urbánek vyrazil.

Slovácko bylo v poli vyrovnaným soupeřem, dokonce boleslavského soupeře v některých momentech i přehrávalo, ale do koncovky se dostávalo méně častěji, než Boleslav. Typická byla 65. minuta. Slovácko nevyužilo trestný kop ze strany pokutového území a Boleslav okamžitě vyrazila do brejku. V jeho finále Horák bodlem k pravé tyči vyrovnal - 1:1.

V 74. minutě zahodil Klobása trestný kop z necelých dvaceti metrů. V 84. minutě slovácký Trávník tvrdě vystřelil, Hankic stačil jen vyrazit před sebe, ale naštěstí Machačovu dorážku k levé tyči reflexivním zákrokem lapil.

V 86. minutě od levé postranní lajny zacentroval Mehanovic a na malém vápně vysoký míč hlavou líznul Lukeš tak zdařile, že zapadl za levou tyč, aniž gólman Urbánek stihnul zareagovat - 2:1. V poslední minutě Horák zachytil nepovedený výkop slováckého brankáře a vybídl k sólu Bastera. Jeho střelu vracející se bek tečoval a Urbánek snadno přikryl.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Geissler (61. Hůlka), Šimek, Rozsíval, Tvrdý (27. Vraštil) - Boček, Mehanovič (88. Baster), Klobása (90. Láncz), Novák, Eliáš (80. Lukeš) - Horák.

Sestava 1.FC Slovácko U19: Urbánek - Hladiš, Pilka, Banasik, Lipoti - Kubl (81. Machač), Trávník, Zůbek (72. Foltýn), Břečka - Kovář, Janečka.

Góly: 65. Horák, 86. Lukeš - 22. Trávník

ŽK: Novák, Šimek - Zůbek, Břečka

Rozhodčí: Nenadál - Novák, Tylchert

Diváků: 105

Fanshop banner