Z Prahy vezou všechny tři body
Klub

Z Prahy vezou všechny tři body

Redakce

V předehrávce 13. kola první dorostenecké ligy jsme zajížděli k utkání na pražskou Duklu. Utkání se hrálo na malé umělé trávě, mezi paneláky v ulici Mikulova, kde má centrum Dukla Praha.

Vstup do utkání se nám povedl a kdo dorazil déle, neviděl ve 4 minutě po chybě domácího stopera Halbicha první branku. Samostatný únik proměnil Kubelka 0:1. O deset minut později po rychlém brejku Razáka, který ideálně sklepl ke střele Lackovi a ten se z hranice pokutového území nemýlil 0:2. Po další hezké kombinaci, kdy centroval Lacek se balon odrazil k Holečkovi a ten z první netrefil poloprázdnou branku. Do další šance se dostal opět Lacek, ale kvalitní mušku nezopakoval a branku přestřelil. Ukázal se i z pravé strany Razák, který několikrát připravoval před branku soupeře, bohužel míč nenašel vždy o kousek adresáta. Domácí směrem dopředu nedělali velké problémy a jedinou nepříjemnou střelu za celé utkání, vyslali na Frintovu branku v 35 minutě, ale střela těsně minula pravou tyč. Hra v první půli nebyla moc pohledná. Malé hřiště svádělo spíše k soubojům a nepřesnostem, do kterých se zapojovala obě mužstva. I když opticky jsme byli mírně lepším týmem.

Druhý poločas začal tlakem domácích, kteří si vyprodukovali několik rohů a trestných kopů, ale bez větších problémů jsme je poctivě ubránili a postupně se dostal do hry i náš tým. Po rychlé a pěkné kombinaci se dostal do gólové příležitosti Kocourek, ale branku minul. Rozhodující moment přišel v 63 minutě. Po rohu Kateřiňáka, se prosadil stoper Kozma a dodal klid do našich řad 0:3. Od té doby jsme soupeře začali přehrávat i kombinačně a na hřišti bylo pouze jedno mužstvo. V 68 minutě se individuální akcí přes celé hřiště blýskl Pajer, který obešel několik protihráčů a pravačkou z pětadvaceti metrů napřáhl a nedal šanci brankáři Bláhovcovi 0:4. Do velké šance se dostal Bora, bohužel trefil brankáře a z následné dorážky již nic nebylo. Druhou svoji šanci nedal ani Kocourek a tak skóre uzavřel, ten co ho otevřel. Kubelka si našel prostor v pokutovém území a po krásné přihrávce po předešlé individuální akci Kocourka skóre uzavřel na 0:5.

Sestava FK Mladá Boleslav: Frinta - Nedošetko, Kozma, Pajer, Houžvička (71'-Jonáš) - Kateřiňák (71'-Kahoun) - Razák (58'-Veselý), Holeček, Horváth (51'-Kocourek), Lacek (63'Bora) - Kubelka

Trenér Martin Mrvík k utkání: ,,Na našem týmu se v první půli projevilo, že se hrálo na umělé trávě. Jenom přeci jsme na umělce hráli poprvé a chvíli trvalo, než se jí kluci přizpůsobili. I malá velikost, nám moc nenahrávala a soupeř v první půli byl všude blízko a těžko jsme se dostávali do naší hry. Myslím, že první poločas nebyl pohledný ani z jedné strany. Druhý poločas přišlo zlepšení a po třetí brance jsme utkání dohráli tak, jak se má a jak umíme. Líbili se mě výkony Kubelky a Pajera. Naopak mě zklamal Horváth''.

Fanshop banner