Lidé, přejte boleslavskému fotbalu, je váš
Klub

Lidé, přejte boleslavskému fotbalu, je váš

Redakce

Taky se díváte, jak hrají fotbal borci Barcelony a Realu Madrid? A vzdycháte nadšením nad tím ťukesem, který předvádějí? A zkusili jste si obout kopačky a s přáteli podobné bako roztočit v praxi? Pokud ano, jen se utvrdíte v poznání, že co vypadá lehce a snadno, vůbec lehké a snadné není.

Vězte, že i ve fotbale, podobně jako ve všech lidských činnostech, platí, že mimořádné schopnosti nejsou vlastní každému, ale jsou dané jen mimořádným osobnostem. A těch moc není. Tak akorát na pár mužstev ve Španělsku či v Anglii, kde je mimořádně hýčkají, a to nejen penězi.
Když si kluci barcelonští či madridští začnou cvrkat s míčem na půlící čáře ve svaze nepůjčit ho soupeři a trpělivě hledají skulinku k jeho brance, z tribun jim zatleskají, jak jim to báčko jde. Pokud něco podobného zkusí fotbalisté Boleslavi, po třetí, nejpozději po páté přihrávce se ozve nespokojený pískot a navíc jako bonus přiletí pár sprostých nadávek. Snad aby si fotbalisté nemysleli, že jsou tribuny prázdné.
Když se liverpoolskému či manchesterskému halvovi nepovede pas do křídla a míč forvardovi uteče do autu, lidé v ochozech zatleskají myšlence s vírou, že příště se její realizace povede. Nejspíše proto, že mnozí z diváků hráli nebo hrají aktivně fotbal a tudíž ho milují a znají. A vědí, že není snadné všechny kombinační nápady v hlavě zrozené nohou realizovat. V Boleslavi nepovedený útok odmění lidé pískotem. Prozradí tím na sebe nejen to, že fotbalu nerozumí, natož aby ho milovali, ale také to, že ho pořádně nehráli, ale především, že jsou ve fotbalovém hledišti omylem. Není divu, že hráče napadne, zda snad někteří lidé nepřicházejí z donucení.
Je bez diskuze, že fotbal diváky potřebuje. Před prázdným či poloprázdným hlediště má smutnou podobu. Ale stejně tak za moc nestojí před naštvanými diváky. Nejsou daleko od pravdy ti, kteří myslí, že fotbalem z televize jsou lidé zmlsaní. Klidně se na televizi dívejte dál, ovšem neměřte podle ní fotbal boleslavský. Je váš, tudíž o nic horší ani lepší, než jste vy. Přicházejte se s ním bavit a užívat si ho v podobě, v jaké vám ho místí fotbalisté předkládají. Věřte, že dělají, do umí a co můžou. Nic jim nezáviďte, oni vám také nezávidí.

Vás Fanda Bolek

Fanshop banner