Donát je pátým členem fotbalové síně slávy
Klub

Donát je pátým členem fotbalové síně slávy

Redakce

Publicista Josef Donát je pátým členem síně slávy FK Mladá Boleslav. Byl do ní oficiálně uveden v neděli 23. října 2011 prezidentem fotbalového klubu Josefem Dufkem a předsedou dozorčí rady klubu Pavlem Hlaváčem.

V síni slávy FK Mladá Boleslav jsou již Marek Matějovský, Radim Holub, Tomáš Sedláček a Luboš Pecka, tedy vesměs stále ještě aktivní fotbalisté. Na rozdíl od nich Josef Donát mladoboleslavskému fotbalu prospěl v oblasti žurnalistiky a propagace.
Autorsky se podílel na tištěných zpravodajích vydávaných k mistrovským utkáním, byl šéfredaktorem Boleslavského deníku, založil měsíčník Boleslavan vydávaný dodnes mladoboleslavským magistrátem a je autorem publikace 100 let mladoboleslavského fotbalu.
Městská rada na svém zasedání 12. října schválila udělit Josefu Donátovi Cenu města Mladá Boleslav, která mu bude veřejně předána 28. října 2011.
Obou veřejných ocenění, vstupu do fotbalové síně slávy i prestižní městské ceny, se Josefu Donátovi dostává necelý půlrok před osmdesátými narozeninami, které oslaví v březnu příštího roku.

Fanshop banner