V Liberci vyhráli a vezou tři body
Klub

V Liberci vyhráli a vezou tři body

Redakce

V desátém kole první dorostenecké ligy, jsme zajížděli na horkou půdu do Liberce. Utkání slibovalo zajímavou podívanou, jelikož se utkala mužstva na druhém a třetím místě tabulky.

Utkání začalo vyrovnaně, naší snahu o kombinaci brzdilo dobré napadání soupeře a naše nepřesné rozehrávky. Soupeř hru zjednodušil a nákopy za naše obránce se dostával do rychlých brejků, které jejich rychlý útočníci dokázali využít v několik menších příležitostí. Mírnější převaha domácího týmu vyvrcholila v 10min.Po jednom z dlouhých míčů se hlavičkově prosadil domácí Řehák přes Houžvičku a špatné zajištění Nedošetka využil Vaněček 1:0. Po obdržené brance se konečně do hry dostal i náš tým. Hlavně z pravé strany, dělal problémy domácím obráncům Kocourek. Dokázali jsme si vytvořit několik střel a závarů před domácí brankou. V té chvíli, jsme byli lepším týmem a soupeře jsme moc nepouštěli na naší polovinu. Vyrovnání přišlo po rohovém kopu, kdy se prosadil Kozma 1:1. Do konce poločasu se střídali šance na obou stranách a tempo hry narůstalo, oba soupeři měli snahu hrát fotbal a myslím, že se bylo na co koukat. Do poločasu se již nikdo neprosadil a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupil lépe domácí tým, který nás prvních 15min doslova přimáčkl na obrané polovině a vypracoval si několik nebezpečných střel, trestných a rohových kopů, při kterých nám bylo velmi horko. Vyvrcholením byla šance Řeháka, který se objevil úplně sám před brankářem Výdou, ale netrefil branku. Od této šance jsme se pomalu dostávali z domácího tlaku a několika brejky se začali přibližovat k brance domácích. V 61min se povedlo střídání. Do hry naskočil Razák a o tři minuty později se dokázal prosadit v pokutovém území Liberce. Jeho trefa znamenala vedení 1:2. Kdo si myslel, že výsledek začneme bránit, se pletl. Dále jsme pokračovali v aktivní hře a v té chvíli jsme na hřišti byli dominantní. O utkání se rozhodlo osm minut před koncem, když dobře hrající Kubelka potvrdil naší výhru třetí brankou 1:3. V závěru jsme si chytře utkání pohlídali a urvali z Liberce cenné tři body.

Branky: Kozma, Razák, Kubelka

Sestava FK Mladá Boleslav: Výda - Nedošetko, Kozma, Pajer, Houžvička - Kateřiňák (79'-Veselý) -Kubelka (76'-Bora), Holeček, Hodač (38'-Horváth), Lacek (61'-Razák) - Kocourek (79'-Kahoun)

Trenér Martin Mrvík k utkání: ,,Nesmírně si výhry vážím, jelikož jsem přesvědčen, že jsme zatím narazili na nejsilnějšího soupeře v soutěži. Liberec nás nepustil do naší klasické hry, kterou se chceme prezentovat, dobře napadal a chtěl hrát fotbal. Začátek druhé půle jsme měli obrovské štěstí, že nešel do vedení. Tam se utkání lámalo. I náš tým měl v utkání dobré pasáže, kdy soupeře přehrával, ale na můj vkus jich bylo málo. I přesto musím kluky pochválit, že týmovým výkonem utkání otočili a spíše než uhráli, ho vybojovali. V obrané řadě bych vyzdvihl výkon Pajera. V záloze předvedl nadstandard Kateřiňák a v útočné fázi mě potěšili výkony Kocourka a Kubelky''.

Fanshop banner