Soupeře výrazně přehráli a zaslouženě bodovali
Klub

Soupeře výrazně přehráli a zaslouženě bodovali

Redakce

S nepříjemný soupeřem z pražských Vršovic si boleslavští fotbalisté tentokrát poradili a přemohli ho neúnavnou ofenzivní hrou. Dva vstřelené góly Zahustela a Procházky byly milosrdným výsledkem záplavy gólových příležitostí zvláště ve druhém poločase.

V prvním poločase byla sice Boleslav častěji útočícím mužstvem, ale ne každou akci dotáhli její hráči do koncovky.
Ve 13. minutě srazili obránci Bohemians Kyselův centr do prvního rohu, který rozehrál Kulič a obléhání branky završil Kúdela střelou sraženou na další rohový kop. Před branku ho zacentroval opět Kulič, u bližší tyče hlavičkující Bulut prodloužil a z malého vápna se hlavou prosadil Zahustel - 1:0.

Boleslavští měli do přestávky výhodu dalších čtyř rohů, ale už bez gólového završení. Mnohem blíže úspěchu byl ve 41. minutě Šírl bombou, kterou Sňozík vytáhl nad břevno a o dvě minuty později po Procházkově centru Rolko, který hlavou neusměrnil míč z malého vápna.
Bohemians se nejvíce vydařil útok v 10. minutě, kdy po Žižkově centru hlavičkoval nebezpečně Škoda vedle levé tyče, a ve 29. minutě, když Bartkův centr proletěl boleslavským brankovištěm. V poslední minutě poločasu po Šumského trestňáku Lukáš přehlavičkoval Rolka, ale Millerovu branku minul.

Druhý poločas byl bohatší na dramatické momenty. A to především zásluhou mladoboleslavských fotbalistů. Po Kyselově autu centroval před branku Chramosta, ale Bulut ani Kulič se k zakončení nedostali. V další akci Kulič nabil Procházkovi a jeho tečovaná bomba ze dvaceti metrů těsně přeletěla břevno. Boleslav si tlakem vynutila tři rohy a další standardní situace. Nejblíže gólu byl v 60. minutě po Kuličově centru hlavičkující Bulut, ale Sňozík jej zázračně vychytal. V 62. minutě Bohemians rozebrali boleslavskou obranu a Nešpor z patnácti metrů nastřelil břevno, od kterého se míč odrazil do země před brankovou lajnu. Za pět minut na druhé straně Kulič v obrovské šanci sám ve vápně soupeře netrefil míč. V 69. minutě Bálkův centr z levé strany si před boleslavskou brankou zpracoval za pomoci ruky Škoda a následně přestřelil. Sudí hraní rukou viděli a odpískali. Z protiakce v70. minutě Procházka prostrčil do vápna míč Chramostovi, jeho střelu z otočky Lukeš ve skluzu zablokoval. Z další akce centroval zprava Procházka, ale Sňozík si vysoký míč pohlídal. V 73. minutě jubilejní desátý boleslavský roh kopal Kulič a nad branku hlavičkoval Zahustel.

Vytoužený druhý uklidňující gól dala Boleslav až v 78. minutě. Z levé strany zaútočili Kulič s Chramostou a když se zdálo, že se do střelecké pozice neprosadí ani jeden z nich, přihrál Chramosta nehlídanému Procházkovi, který měl dostatek času a klidu, aby přesně zamířil k levé tyči - 2:0. Sňozík jen bezradně přihlížel.

V 80. minutě Janíčkův kiks v rozehrávce napravil Johana, ale jinak se v závěrečné desetiminutovce Boleslavští nadále tlačili k soupeřově brance. Kulič vystihl protivníkovu přihrávku a vyrazil do útoku, přihrál Chramostovi, ten Řezníčkovi, který však nadějnou kombinaci pokazil nepřesnou přihrávkou. V dalším útoku Kulič přihrál Procházkovi, který v plném běhu vystřelil těsně vedle levé vingle branky Bohemians. Parádní spolupráce Kuliče s Chramostou vyvrcholila výtečnou pozicí Kuliče před Sňozíkem, ale boleslavský kapitán míč pořádně netrefil. Po spolupráci s Kyselou přihrával Procházka před branku Řezníčkovi, ale toho do zakončení obránce soupeře nepustil. Těsně před koncem utkání Bohemians získali první roh a po jeho rozehrání, hned druhý. Boleslavská obrana odolala. Nastavené dvě minuty se dohrávaly za spokojeného potlesku diváků.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko (46. Janíček), Šírl - Kúdela, Procházka - Bulut (65. Řezníček), Kulič (87. Ščuk), Zahustel - Chramosta.

Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek - Žižka, Borek (76. Kraják), Šumský (60. Budínský), Moravec - Škoda, Nešpor (67. Bálek).

Góly: 14. Zahustel, 78. Procházka

ŽK: Kúdela, Šírl - Nešpor, Žižka

Rozhodčí: L.Kovařík - Kordula, Hájek

Diváků 3164

Fanshop banner