Pátou podzimní prohrou ztratili třetí místo
Klub

Pátou podzimní prohrou ztratili třetí místo

Redakce

Boleslavský juniorský tým po čtyřech vyhraných zápasech, ve kterých dostal jen dva góly, prohrál v Roudnici, od které inkasoval čtyři. V tabulce ČFL klesl ze třetího na čtvrté místo, přeskočily ho Kunice. První je stále Chrudim a druhé Pardubice.

Páté podzimní prohře FK Mladá Boleslav"B" ze třinácti odehraných mistráků ČFL nezabránila ani pětice hráčů z prvoligového kádru. Trenér juniorky Pechanec měl k dispozici Šedu, Kalinu, Neuwirtha, Wojnara a Řezníčka.

V úvodní desetiminutovce získali Roudničtí několik standardních situací, ale Šeda všechny vyřešil. Se střelou Ibeho v 10. minutě práci neměl, protože minula o pár centimetrů branku. Ve 12. minutě se ke střelbě na roudnickou branku odhodlal Kalina, brankář Bruneis ránu vyrazil a dorážka skončila vedle. Útoky se střídaly na obě strany. S Kuchařovým centrem si poradil Šeda. Bomba Řezníčka se nevešla mezi tyče roudnické branky. Kombinační akci Roudnice, do které se zapojili Kala, Brandejs a Vobořil, skončila u boleslavského stopera Neuwirtha. Další Ibeho střelu z pětadvaceti metrů zkrotil Šeda.

Ve 30. minutě boleslavskou obranou odražený míč skončil u Hrdličky, nedávného boleslavského hráče, který dělovkou z hranice vápna překonal Šedu poprvé - 1:0. Po gólu zůstali Roudničtí při střelecké chuti. Ve 35. minutě Kuchařův centr usměrnil Vaněk hlavou těsně vedle. O dvě minuty později Ibě uvolnil Vobořila a jeho střelu lapil Šeda. V závěrečné minutě poločasu rozehrál Kuchař trestný kop a Vaněk míč protlačil za Šedova záda - 2:0.

I v druhém poločase pokračoval zajímavý fotbal. Roudničtí při svých akcích nepospíchali za každou cenu k boleslavské brance, Boleslavští se snažili o zkorigování výsledku. V 55. minutě centr Schuberta nezužitkoval ve výhodné pozici před roudnickým brankářem Synek.
V 62. minutě Hrdlička uvolnil Ibeho a ten z deseti metrů zvýšil roudnické vedení - 3:0. Hned v následující minutě překonal Ibe brankáře Šedu znova - 4:0.

Od 67. minuty hráli Roudničtí oslabení bez vyloučeného Kala. V 68. mimutě Wojnar přesnou střelou přes hráčskou zeď proměnil trestný kop - 4:1. Boleslavští zvýšili úsilí a tlačili se na roudnickou branku, ale ani Šeda nezůstal bez práce. V 83. minutě se štěstím vyrazil Hrdličkovu ránu. V závěru se Boleslavským dařilo držet míč pod kontrolou přesnou kombinací, ale s nepříznivým skóre už nepohnuli. Pět minut před koncem Zbrožek hlavičkoval vedle.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Kalina, Neuwirth (76. Honc), Zbrožek, Tvaroha - Synek, Wojnar, Dudka - Řezníček (46. Čech), Schubert, Volf.

Sestava SK Roudnice nad Labem: Brauneis - Kala, Vaněk, Pícha, Kwane - Medek, Vobořil, Kuchař (87. Gutheis), Brandejs (89. Lukášek) , Hrdlička - Ibe (80. Laušman).

Góly: 30. Hrdlička, 45. Vaněk, 62. a 63. Ibe - 68. Wojnar

ŽK: Řezníček, Zbrožek, Wojnar, Čech

ČK: Kala

Rozhodčí: Moník - Haleš, Ratajová

Diváků: 368

Na domácím hřišti se juniorský tým FK Mladá Boleslav"B" představí v první listopadové sobotě dopoledne od 10,15 hodin v utkání proti SK Kladno, které ve vyrovnané tabulce ČFL má jen o šest bodů méně, než čtvrtá Boleslav.

Fanshop banner