Těsnou výhrou udrželi třetí místo ČFL
Klub

Těsnou výhrou udrželi třetí místo ČFL

Redakce

Utkání v sychravém sobotním dopoledni rozhodl jediný gól Marka Sedláčka po hodině hry a vynikající zákroky brankáře Knoblocha v závěrečných minutách. Boleslavští vyhráli počtvrté za sebou a drží se na pěkném třetím místě v pořadí třetí nejvyšší tuzemské ligy.

Boleslavští začali s chutí a hned ve 3. minutě se Synek dostal z pravé strany do pěkné střelecké pozice. Křížnou ranou českolipskou branku minul o centimetry.Následovaly minuty bez přímého ohrožení branky na jedné i na druhé straně, i když Česká Lípa dvakrát kopala roh.
Českolipský Rudolf z dálky přestřelil, boleslavský Synek hlavičkoval také nad. Ve 32. minutě přežila Boleslav bez větších obtíží další dva rohy soupeře. Na druhé straně Volfova snaha skončila odmávaným i odpískaným ofsajdem. Ve 36. minutě Schubertův zblokovaný centr skončil v náručí Pechatéh, který snadno chytil i Synkovu ránu krátce před pauzou.

Zkraje druhého poločasu ze Šmidrkalovy přihrávky vystřelil Vrabec a brankář Knobloch měl spousty práce, aby uchránil boleslavskou branku. V 50. minutě se neprosadil Schubert a nepřesně vypálil Štohanzl. Českolipský útok zmařil brankář Knobloch odvážným vyběhnutím mimo pokutové území a v 61. minutě Rudolf rozvlnil boční síť boleslavské branky.

V 66. minutě Dudka po zemi poslal míč do soupeřovy šestnáctky, Volf jej pustil mezi nohama za sebe na Marka Sedláčka a s jistotou zamířil k tyči - 1:0.
Pět minut po vedoucím gólu si Boleslavští vynutili dva rohy, ale vedení nezvýšili. Ani Českolipští nebyli efektivní při svých dvou rohových kopech kolem 74. minuty.

V závěru se na těsné výhře výrazně podepsal mladoboleslavský brankář Knobloch. Deset minut před koncem si poradil se zapeklitou situací po trestném kopu Broschinského. Ještě obratnější zákrok předvedl v 85. minutě. Po Vrabcově trestňáku prudce hlavičkoval Rudolf a i když mnozí viděli už míč v síti, Knobloch předvedl bravurní kousek a gólovou střelu vyrazil. O tři minuty později s jistotou vyboxoval další trestný kop Vrabce.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Tvaroha, Neuwirth, Janíček (46. Zbrožek), Dimitrovski - Sedláček, Štohanzl (76. Honc), Dudka - Synek (84. Čech), Schubert, Volf.

Sestava Arsenal Česká Lípa: Pechatý - Broschinský, Silný, Beran, Barciaga - Demeter (54. Finklár), Patka, Vrabec, Leligdon (64. Štálík)- Rudolf, Šmidrkal (78. Jelen).

Gól: 66. Sedláček

ŽK: Neuwirth, Volf - Šmidrkal, Barciaga, Leligdon, Finklár

Rozhodčí: Šedivy - Arnošt, Vít

Diváků: 112

Fanshop banner