Na Spartě dvakrát vedli a nakonec získali bod
Klub

Na Spartě dvakrát vedli a nakonec získali bod

Redakce

Boleslavští dorostenci na sparťanském trávníku remizovali v neúprosné a kvalitní bitvě, ve které především celý druhý poločas byl tvrdým bojem o každý míč.

Do utkání vstoupili boleslavští dorostenci parádně. Ve 3. minutě odkop od branky Horák zpracoval a přihrál Novákovi, který míč posunul doprava na nabíhajícího Eliáše a ten v tahu sám na branku prostřelil sparťanského brankáře Kotěru - 0:1.
Boleslavští pokračovali v aktivitě. V 11. minutě Hošťálkův střílený centr z levé strany přes celé vápno Horák jej lehce přizvedl a zabíhající Eliáš byl u míče pozdě. Ve 14. minutě po faulu na Mižiče nevyužili Boleslavští trestný kop z dobré pozice. Po další akci Mižiče a jeho centru vystřelil Klobása těsně mimo branku.
Ve 22. minutě pomohlo boleslavské obraně velké štěstí. Sparťané po akci z levé strany nebezpečně zacentrovali. Míč prošel před Hankičovu branku, ale soupeř nedokázal doklepnout do prázdné branky. Ve 34. minutě po nebezpečně zahraném rohu Sparty tísněný hráč hlavičkoval těsně vedle.
Ve 37. minutě Horák výborně zpracoval centr Rozsívala, ale ve vyložené příležitosti podklouzl a netrefil ideálně míč. A v následující minutě se potvrdila letitá fotbalová pravda podle rčení „Nedáš, dostaneš".
Sparťanský útok ve 38. minutě boleslavská obrana odvrátila vysokým odkopem pouze na hranici velkého vápno, kde soupeř vyhrál hlavičkový souboj a nepokrytý Pouček střelou srovnal skóre - 1:1
.

Úvod druhého poločasu podobně jako prvního se boleslavským fotbalistům povedl.
V 51. minutě po faulu na Mižiče následný trestný kop rozehrál Rozsíval na přední tyč, kde se dobře zorientoval Horák a vrátil Boleslavi vedení - 1:2
. Jenom však na chvíli. Už za dvě minuty bylo skóre opět srovnané. Po rohovém kopu a sérii soubojů v boleslavském pokutovém území krásnou střelou přes šířku branky přesně do šibenice vyrovnal - 2:2.
V 72. minutě sparťanský hráč netrefil odkrytou boleslavskou branku. O tři minuty později byl podruhé žlutou kartou potrestán sparťanský Čermák a odešel předčasně ze hřiště. Sparta závěrečnou čtvrthodinku dohrávala v oslabení. Na remíze se už nic nezměnilo, i když v poslední minutě po Bočkově centru nezpracoval uvnitř vápna míč Eliáš a vzápětí Vraštilova střela k tyči byla slabá a brankář ji chytil.

FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Boček, Hošťálek, Šimek, Láncz - Mižič, Klobása, Eliáš, Novák - Rozsíval, Horák.

AC Sparta Praha U19: Kotěra - Hronek, Karafiát, Hovorka, Doležal - Nový (71. Holas), Pešek, Čermák, Hybš - Pouček, Klán (58. Ledecký).

Góly: 38. Pouček, 53. Hybš - 3. Eliáš, 51. Horák

ŽK: Čermák, Hronek - Hůlka, Novák, Rozsíval

ČK: Čermák

Rozhodčí: Orel - Zlámal, Hurych

Fanshop banner