Výhra je vynesla na třetí místo v ČFL
Klub

Výhra je vynesla na třetí místo v ČFL

Redakce

V desátém kole ČFL boleslavští junioři doplnění dorostenci přehráli libereckého soupeře na jeho hřišti a poskočili na třetí příčku mistrovské tabulky.

Úvod zápasu patřil Libereckým, ale jejich pokusy nenacházely cíl. Boleslavští se postupně dostávali více do hry a výsledkem byla první vážná akce ve 22. minutě, na jejímž konci byl Volf, který proměnil přesnou přihrávku Kostakise ve vedoucí gól - 0:1.
Ve zbývajících minutách prvního poločasu se již gólově žádné mužstvo neprosadilo, i když příležitosti měli jak liberecký Hadaščok ve 28. minutě, tak i boleslavští Kostakis, Dudka a Schubert.

Hned v úvodu druhého poločasu se do velké šance dostal Dudka, ale jeho střela těsně minula pravou tyč Kovářovy branky. Další možnost ke skórování propásl v 62. minutě Kostakis, když v samostatném nájezdu se nechal soupeřem vytlačit z příznivého úhlu a již nestačil zakončit.
V 64. minutě ztratili mladoboleslavští zbytečně míč ve středu hřiště a brejk domácích zakončil pohotově Daniel - 1:1.
Za osm minut se skóre opět měnilo a to zásluhou kolmé přihrávky Dudky na Volfa, který přehodil domácího brankáře - 1:2.

Liberečtí se v následujících minutách snažili o vyrovnání, ale pokusy Krystana a Beneše skončily na tyči. Pojistit vítězství mohl v 83. minutě Schubert, kdy postupoval sám na brankáře, ale jeho váhavé řešení gól nepřineslo.

„Boleslavští byli v utkání kompaktnějším týmem, lépe kombinovali a byli produktivnější v koncovce, proto jsme si vítězství zasloužili," prohlásil po vyhraném boji trenér FK Mladá Boleslav"B" Milan Pechanec.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Jakubov - Borovička, Zbrožek, M.Šťastný, Tvrdý - Sedláček, Volf (77. Honc), Dudka - Kostakis (89. Mižič), Schubert, Čech (81. Rozsíval).
Sestava FC Slovan Liberec"B"
: Kovář - Bína, Zieris, Karisík, Pokorný (32. Suk) - Rybanský, Krystan, Daniel, Liška - Beneš (87. Soběslav), Hadaščok.
Góly
: 64. Daniel - 22. a 72. Volf
Rozhodčí: Koval

V dalším mistrovském utkání se juniorka představí na domácím hřišti. Utkání FK Mladá Boleslav"B" - Arsenal Česká Lípa se hraje v sobotu 22. října dopoledne od 10,15 hodin.

Fanshop banner