Čtyři branky Meteoru
Klub

Čtyři branky Meteoru

Redakce

K dalšímu představení na vlastním hřišti k nám zavítal pražský tým Meteor Praha, který se zatím nachází na posledním místě tabulky. Tento fakt, nám dal jasně najevo, kdo je v tomto utkání favoritem a nic jiného, než povinné tři body se nečekalo.

Do utkání jsme opět naskočili jako lepší tým a herně jsme soupeře přehrávali. Vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit rychlé branky, tak jak tomu bylo v předešlých zápasech. Branku nedokázal vstřelit Kubelka, který trefil brankáře Pytlouna, netrefil se ani Razák. Z následné akce nastřelil břevno hostující branky Bora a úspěch nepřinesly ani střely ze střední vzdálenosti, o které se pokoušeli Holeček a Horváth. Další šance přišli z trestných a rohových kopů, když se nejlépe prosazoval Kozma, který v 35 minutě hlavou trefil tyč. A jak ubíhal čas, přišla i nervozita na naše kopačky a hra začala být neurovnaná a zbrklá. Soupeř cítil šanci a snažil se utkání kouskovat. Zdlouhavé kopání trestných kopů a povalovaní na hřišti se bohužel kupili. V 37 minutě se nepříjemně zranil hostující Oppolzer, který musel být střídán a následně byl odvezen do nemocnice. Důležitý moment přišel v 38 minutě, když branku do šatny vstřelil Kubelka, ke kterému se v pokutovém území po zásahu brankáře Pytlouna odrazil míč a v klidu dorážel do prázdné branky.

Do druhé půle jsme nevstoupili dobře a soupeř předvedl asi nejlepších deset minut v zápase, kdy se dostával do blízkosti naší branky a několikrát ji nebezpečně ohrožoval. Největší šanci neproměnil hostující Kasík, když se sám řítil na Frintu, ale domácí brankář svůj tým podržel, což byl dost důležitý moment utkání. V 55 minutě došlo k hromadnému střídaní čtyř hráčů, a na hře se to výrazně projevilo. Hned první kontakt s míčem proměnil v branku Lacek, když mu krásně připravil Pajer. Posledních dvacet minut se již odehrávalo před soupeřovou brankou a byla jen otázka, jestli přidáme ještě nějaké branky. A to se nám dvakrát podařilo, když v 78 minutě po hezké kombinaci na levé straně dorážel do prázdné branky Kocourek. Konečnou podobu utkání dal v nastaveném čase Veselý, který se nejlépe orientoval po rohovém kopu a uzavřel výsledek na konečných 4:0.

Branky: Kubelka, Lacek, Kocourek, Veselý

Sestava FK Mladá Boleslav: Frinta - Jonáš, Kozma, Nedošetko (67' - Veselý), Houžvička (72' - Kahoun) - Pajer - Razák (55' - Hodač), Holeček, Horváth (55' - Lacek), Bora (55' - Kateřiňák) - Kubelka (55' - Kocourek)

Trenér Mrvík k utkání: „Opět se potvrdilo, že hrát proti soupeři, který jenom brání a hru pouze kouskuje, se těžko hraje. Kluci to v celku zvládli, i když výsledek byl hodně dlouho vyrovnaný, na což nejsme poslední dobou zvyklí. V určitých chvílích byla hra zbrklá a hráči přestali plnit své povinnosti. Škoda, že jsme neproměnili v úvodu vyložené šance a o utkání nerozhodli dříve. Nelíbil se mně vstup do druhého poločasu, kdy byl soupeř lepší a vypracoval si gólovou příležitost, v které nás podržel Frinta. Naopak musím pochválit střídající hráče, kteří přinesli oživení a rychle po vystřídaní se o výsledku rozhodlo. Doufám, že zraněný hráč hostů bude co nejdřív v pořádku a celý tým mu přeje brzké uzdravení".

Fanshop banner