Z Hané vezou zasloužený bod
Klub

Z Hané vezou zasloužený bod

Redakce

Disciplinovaným výkonem boleslavští fotbalisté vybojovali v Olomouci bod. Proti kvalitnímu rivalovi zvolili brejkovou taktiku a osmé utkání v řadě s ním neprohráli.

Boleslavští postrádali v desátém podzimním utkání zraněné Opielu, Kalinu, Zahustela a nemocného Kúdelu, kteří do Olomouce ani neodcestovali. Olomoučtí nastoupili bez Heinze a Varadiho, ti se dostali do hry až v průběhu druhé půle.

Oba týmy začaly se snahou nedopustit se chyby a přestože se hráči pokoušeli o ofenzívní akce, brankáři moc práce neměli. Boleslavští za půl hodiny kopali pět rohů, ale až ten pátý s efektem.
Ve 22. minutě Šírlovu přihrávku Bulut nezpracoval, míč ztratil a umožnil tak Olomouci založit protiútok. Úspěšně ho završil Petr ranou z hranice vápna k levé tyči, kam Miller přes úpornou snahu nedosáhl - 1:0.

Neuplynulo ani deset minut a Boleslav skóre srovnala.
Ve 31. minutě po Kyselově autovém vhazování Procházkův centr srazil jeden z bránících olomouckých hráčů na roh. V pořadí byl již pátý boleslavský a rozehrál ho Kulič před branku Zlámala, kde Olomoučtí zapomněli na Ščuka, který hlavou dal svůj první gól v Gambrinus lize - 1:1
.
Poločas uzavřel Bajer povedenou technickou střelou, která jen těsně minula levý horní růžek Millerovy branky.

Po přestávce už nikdo skóre nezměnil. Olomoučtí z aktivního nástupu do druhého poločasu vytěžili jen rohové kopy. Boleslavští byli blízko gólu v 58. minutě, kdy Štohanzl pádil za Kuličovou přihrávkou, ale Zlámal mu obětavým pádem pod nohy šanci zmařil. V 72. minutě po nepovedeném olomouckém rohovém kopu vyrazil do brejku Chramosta, ale Škerle jej srazil za cenu žlutého napomínání. O pět minut později se k trestnému kopu postavil obávaný střelec Heinz, ale boleslavskou branku přestřelil. V závěrečné desetiminutovce nejprve Vepřekův roh hlavičkoval Kučera těsně vedle levé tyče Millerovy branky a o chvíli později Štohanzl po průniku po levé straně krásně nabil Kyselovi, ale jeho technický pokus u levé tyče Zlámal lapil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka, Štohanzl - Bulut (88. Řezníček), Chramosta, Kulič.

Sestava SK Sigma Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer - Přikryl (57. Heinz), Schulmeister (76. Varadi), Petr (86. Jerome).

Góly: 22. Petr - 31. Ščuk

ŽK: Kučera, Škerle - Štohanzl, Kulič, Johana, Ščuk, Miller

Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Kocián

Diváků: 4727

Fanshop banner