Do Olomouce bez Opiely a Kaliny
Klub

Do Olomouce bez Opiely a Kaliny

Redakce

V nedělním utkání 10. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav bude mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek postrádat Opielu, Kalinu a pravděpodobně i Fabiána, všechny kvůli zranění.

Po delším čase nepronásledují boleslavský tým disciplinární tresty. Přesto kompletní do Olomouce neodcestuje.
Obránce Václav Kalina je mimo hru po zranění z utkání 8. ligového kola proti Hradci Králové a jeho defenzivního kolegu Tomáše Fabiána trápí bolavá třísla. Nejhůře je na tom záložník Lukáš Opiela, který po zlomenině pravé holeně při utkání 9. ligového kola v Teplicích a následné operaci v pražské nemocnici Na Františku zahájil již rekonvalescenci s pozvolnou rehabilitací, ovšem ze hry je vyřazený nejméně na čtvrt roku. Do mužstva se po zranění vrátili obránci Radek Šírl, Petr Johana a nejčerstvěji i Aleš Neuwirth, který po deseti týdnech marodění s kolenem úspěšně absolvoval víkendový třetiligový mistrák v sestavě juniorky i část středečního modelového utkání mezi áčkem a béčkem.

Miroslav Koubek neskrývá, že nucené vypadnutí Lukáše Opiely ze sestavy je nepříjemnou komplikací. „Byl to stabilní hráč, jeden ze základních stavebních kamenů naší sestavy. Jeho absence je veliká ztráta. Ale fotbal bohužel přináší podobné situace a musíme si poradit."
Boleslavské v Olomouci čeká mimořádně zdatný soupeř ve všech fotbalových aspektech, to znamená v technice, taktice, rychlosti i zdravé agresivitě. „Její herní pojetí je celkově rychlostní. Věřím, že zvolíme nejúčinnější recept, abychom v Olomouci uspěli, což je náš cíl," uvedl Koubek a prozradil, že nejčerstvější poznatky pro stanovení taktiky čerpal z nedávného utkání Olomouc - Teplice 1:0, ve kterém diváci na tribunách i u televizních obrazovek viděli kvalitní ligový duel. Boleslavští se z něho zdárně poučili pro utkání v Teplicích a věří, že podobně uspějí i v Olomouci.

Fanshop banner