V přípravě vyhráli v Teplicích
Klub

V přípravě vyhráli v Teplicích

Redakce

K přípravnému utkání jsme zajížděli do Teplic, které hrají sousední skupinu A 1.ligy dorostu.

První poločas byl z naší strany velmi dobrý a byli jsme lepším týmem na hřišti. Vytvořili jsme si územní převahu a drželi více míč na svých kopačkách. Postupně jsme se začali dostávat blíž a blíž do pokutového území soupeře a následně přišli první velké příležitosti, když na dvakrát neuspěl v brankové příležitosti Razák, následně zahodil šanci Hodač a ani příležitosti po střelách Holečka, Bory a Pajera neuspěli. První branka padla ve 26 minutě po výborném napadání celého mužstva, když dokázali už v pokutovém území soupeře, donutit k chybě domácího obránce a Kubelka pak následně obešel brankáře a dopravil míč do prázdné branky. Těsně před půli završil kvalitně odehranou první půli po rohovém kopu Kozma, který se krásně zavěsil hlavou.

Druhá půle bohužel už nepřinesla z naší strany tak velkou kvalitu a domácí působili lepším dojmem. Po opakovaných chybách našich středových obránců jsme se dostávali pod tlak soupeře a nedokázali jsme se z něho vymanit. Jen ojediněle jsme dokázali ukázat nějakou kloudnou kombinaci, která by byla nebezpečná pro soupeřovu branku. A tak domácí využili převahy a v 61 minutě po chybné rozehrávce Veselého ve středu hřiště, vymysleli rychlý brejk, který si nešťastně srazil do vlastní branky Kateřiňák. Po obdržené brance jsme začali opět trošku trápit domácí obránce hlavně trojice Razák, Veselý a Kocourek a hra se přesouvala z jedné strany na druhou. V 74 minutě po dlouhém nákopu do naší obrany špatně hlavičkoval Červenka a odražený míč si našel domácí útočník, který dopravil míč do branky Frinty. Hned po rozehrání jsme se dostali do gólové příležitosti, když Veselý nastřelil pouze spojnici domácí branky. Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, tak vymyslel krásnou přihrávku za obránce Veselý a Kocourek v poslední minutě utkání strhl výhru na naší stranu.

Branky: 23´ Kubelka, 36´ Kozma, 79´Kocourek

Sestava FK Mladá Boleslav (1. poločas): Frinta - Jonáš, Nedošetko, Kozma, Houžvička - Pajer -Holeček, Razák, Hodač, Bora - Kubelka

Sestava FK Mladá Boleslav (2. poločas): Frinta - Jonáš, Červenka, Kahoun, Lacek - Kateřiňák -Razák, Horváth, Veselý, Kocourek - Bora

Trenér Mrvík k utkání: Utkání splnilo účel a to prostřídat všechny hráče v týmu, vyzkoušet si hráče na jiných postech než jsou zvyklí a malé srovnání prvoligových skupin A, B mladšího dorostu. Utkání bylo rychlé bez žádných zákeřností a myslím, že se hrál oboustranně hezký fotbal. Musím pochválit hráče za první poločas a naopak pokárat některé hráče, za přístup v polovině druhé. Výrazně mě překvapil na postu stopera Nedošetko, který si s tímto postem hravě poradil a klobouk dolů před Veselým, který půl roku nehrál a patřil k nejlepším ve druhé polovině utkání.

Fanshop banner