První výhra na soupeřově hřišti
Klub

První výhra na soupeřově hřišti

Redakce

Až v pátém venkovním utkání získali Boleslavští všechny tři body za výhru, a to vlastním gólem soupeře. Nahradili tím ztrátu z předchozí domácí prohry s plzeňskou juniorkou.

Od první minuty se hrál v Karlových Varech zajímavý fotbal. Boleslavští do utkání vstoupili bez respektu, hýřili pohybem, dobře kombinovali a dostávali se často do zakončení.
V 7. minutě se do skvělé příležitosti probojoval Dudka a nastřelil levou tyč karlovarské branky. Na druhé straně ve 12. minutě po Borovičkově nepovedené malé domů běžel Blažek sám na boleslavského brankáře Knoblocha, ale ten jej bravurně vychytal a své mužstvo podržel.
A opět útočili Boleslavští. Ve 13. minutě po akci Čecha netrefil z bezprostřední blízkosti dobře míč Kostakis. Za tři minuty se v gólové pozici ocitl Schubert, ale brankář Dvořák vytlačil jeho střelu na roh. Vzápětí trestný kop Dudky s obtížemi vyrazil domácí brankář na další roh. Do zakončení se v 19. minutě dostal Sedláček, ale nemířil přesně. Pohlednou akci ve 27. minutě zakončil nepřesným centrem Tvaroha, opakovaný centr se mu však povedl a našel dobře postaveného Volfa. Ten trefil jen obětavého obránce.

Potom chvíli zlobily Karlovy Vary, pálily však nepřesně. Branku netrefili ve 24. minutě Tichota, o pět minut později Nerad, ani ve 43. minutě Jankovský po úniku z levé strany. Největší šanci prvního dějství měli Boleslavští v poslední minutě poločasu, kdy postupovali tři na samotného Dvořáka, ale Volf akci trestuhodně pokazil.

Druhý poločas začaly Karlovy Vary s větším důrazem i pohybem. Vytvořily si řadu trestných kopů a rohů, ale dobře organizovanou boleslavskou obranu nepřekonaly. Po autovém vhazování přestřelil branku Jankovský, podobně nad břevnem skončila hlavička Nerada po Staňkově centru z levé strany, nepřesně pálil v 62. minutě Kura a o dvě minuty později nastřelil Jankovský břevno. Boleslavští nadále spoléhali na rychlé protiútoky, ovšem v jejich závěrečnému řešení scházel klid, přesnost a rozhodnost.

O výsledku nakonec rozhodla pro Karlovy Vary nešťastná a pro Mladou Boleslav nadmíru šťastná chvíle v 68. minutě. Po centru mladoboleslavského Čecha si karlovarský Dominik Vu, který v té době pobýval na hřišti sotva dvě minuty, dal hlavou gól do vlastní sítě - 0:1.

Gól Karlovarské ochromil, Boleslavské naopak oživil. V 71. minutě Boleslavští nevyužili situace, kdy běželi tři proti jednomu obránci. Na těsné výhře se už nic nezměnilo, i když v 84. minutě byl karlovarský Tichota blízko vyrovnání, ale Knobloch jeho umístěnou ránu z trestného kopu úspěšně vytlačil mimo branku.
„Za aktivitu hlavně v prvním poločase a dobrou kombinační hru po celé utkání si vítězství boleslavští hráči naprosto zasloužili,"
pochválil mladíky v mladoboleslavských dresech trenér Milan Pechanec.

Boleslavští si tak v devátém kole ČFL připsali tři body za výhru v Karlových Varech, kteoru napravili předchozí domácí prohru s plzeňskou juniorkou, a jsou v osmnáctičlenné velmi vyrovnané tabulce sedmí. V jubilejním desátém mistrovském kole hrají v sobotním dopoledni 8. října od 10,15 hodin doma s Hlavicí, která je čtvrtá.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Tvaroha, Zbrožek, M. Šťastný, Borovička - Sedláček, Volf (88. Rozsíval), Dudka - Kostakis (89. Mehanovič), Schubert, Čech (81. Honc).

Sestava 1.FC Karlovy Vary: Dvořák - Jankovský (66.Vu), Tichora, Kura, Javorský (77. Pruckner) - Šmrha, Vondráček, Nerad, Machek (81. Němec) - Blažek, Staněk.

ŽK: Machek - Dudka
Gól
: 68. Vu (vlastní)
Rozhodčí: Janoch - Kříž, Grimm
Diváků: 150

Fanshop banner