Ve vyrovnaném boji měl soupeř přesnější koncovku
Klub

Ve vyrovnaném boji měl soupeř přesnější koncovku

Redakce

Po předchozích třech výhrách si boleslavští dorostenci mysleli na bodový zisk i proti Slávii, ale z Prahy odjeli s prázdnou, protože nedokázali využít všechny gólové příležitosti.

Začátek utkání boleslavským dorostencům vyšel a prvních deset minut byli aktivnější, což se projevilo sérií rohových kupů. Šimkovo zakončení zneškodnil brankář a Hošťálkova hlava mířila nad branku. V 9. minutě po samostatném průniku ze strany se dostal k zakončení Eliáš, ale mířil mimo branku.
Z prvního rohového kopu soupeře Boleslavští inkasovali, když Mac ve výskoku mířil přesně k tyči - 1:0..

V 15. minutě po centru zakončil slávistický Synek mimo branku. V 17. minutě tvrdá a tečovaná střela slávistického Růžičky skončila vedle branky a z následného rohu míří těsně vedle opět Synek.

Ve 22. minutě závar před boleslavskou brankou vyřešil nadvakrát její strážce Hankič. Ve 28. minutě po dobře sehrané standardní situaci vracel Hošťálek míč před branku a Mehanovič osamocený na malém vápně zamířil hlavou těsně vedle levé tyče soupeřovy branky. V poslední minutě poločasu měla velkou příležitost Slávie, ale po zpětné přihrávce z rohu velkého vápna, nedokázal Růžička šanci proměnit.

Druhý poločas začal vyrovnaně.
V 56. minutě po centru Mehanoviče z pravé strany se uvnitř pokutového území prosadil Hošťálek a srovnal skóre - 1:1. V 64. minutě Rozsíval vybojoval míč a přihrávkou vybídl Klobásu k zakončení z malého vápna. Jeho střelu však soupeř dokázal zblokovat mimo branku.

V 65. minutě po nedorozumění boleslavských obránců s brankářem se k míči dostal hráč Slavie, který byl faulován na hranici pokutového území a z přísně nařízené penalty se nemýlil Bazal - 2:1. V 67. minutě individuální akce Růžičky vedla ke zvýšení slávistického vedení na rozdíl dvou gólů - 3:1.

V posledních dvaceti minutách dokázali boleslavští dorostenci soupeře zatlačit a vypracovali si několik dobrých příležitostí. Proměnili jen jednu. V 85. minutě po rychle rozehrané standardní situaci Klobása výborně potáhl míč uvnitř pokutového území a přihrávkou pod sebe našel Vraštila, který snížil - 3:2.

Rozsívala v samostatném uniku vychytal slávistický brankář a další jeho příležitost zblokoval protihráč. Po faulu na Lukeše nevyužili Boleslavští přímý kop z hranice vápna. Poslední a největší šanci na vyrovnání promarnil v 90. minutě Vraštil, když sám na malém vápně mířil hlavou nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Hošťálek, Rozsíval, Šimek, Tvrdý (46. Boček) - Mižič (70. Lukeš), Novák, Mehanovic (76. Vraštil) - Baster (54. Hůlka), Horák (54. Klobása), Eliáš.

Góly: 12. Mac, 65. Bazal, 67. Růžička - 56. Hošťálek, 85. Vraštil

Fanshop banner