Další domácí výhra
Klub

Další domácí výhra

Redakce

Boleslavští dorostenci pokračovali ve svých dobrých výkonech. V sedmém kole si poradili na domácím hřišti s Chrudimí.

V sedmém kole první ligy mladšího dorostu jsme přivítali celek AFK Chrudim. Hosté překvapili vysunutým napadáním, což pro náš tým bylo po dlouhé době něčím novým, jelikož týmy k nám zatím jezdí spíše bránit. Po několika nepřesnostech v rozehrávce jsme si s tímto prvkem hostů dokázali poradit a dostali jsme se k naší kombinační hře. Opět se nám povedl úvod utkání, když ve druhé minutě otevřel skóre kapitán Hodač a v šesté minutě povedený start potvrdil brankou Kubelka. Hosté se dostávali do šancí jen sporadicky a spíše ze střední vzdálenosti, což nemohlo ohrozit našeho brankáře Výdu. Ve 28 minutě přidal svou druhou branku Kubelka a dopřál klid celému týmu. Do konce poločasu se již na skóre nic nezměnilo i přesto, že jsme si dokázali vytvořit několik dalších příležitostí.

Do druhé půle jsme bohužel nevstoupili dobře a pod vědomím dobrého výsledku, hráči začali chybovat. Prvních patnáct minut se s námi soupeř dokázal rovnat a zdálo se, že utkání ještě nevzdává. Po několika změnách v sestavě se hra srovnala a pokračovali jsme slušným výkonem z první poloviny utkání. To také přineslo branky, když se nejprve v 60 minutě trefil skluzem po krásném centru Martínek a o tři minuty později dal konečnou podobu utkání Hodač, když trefil pravý kout Trojanovi branky. Další branka již nepadla i přesto, že jsme několik dalších šancí neproměnili, hlavně střídající Holeček byl při chuti. Bohužel ani jedna střela neskončila brankou a tak jsme brali tři povinné body za výhru 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Výda - Nedošetko (60'-Jonáš), Pajer, Kozma (65'-Kahoun), Houžvička -Kateřiňák -Kocourek (60'-Holeček), Razák (48'-Horváth), Hodač, Lacek (60'-Bora) - Kubelka (48'-Martínek)

Trenér Mrvík k utkání: Utkání jsme jak herně ta výsledkově zvládli. Za to je kluky potřeba pochválit. Čeká nás série tří utkání, kde budeme plnit roli favorita a jak je známo, tato role je někdy složitější, než někde překvapit. Sám jsem v očekávání, jak to náš tým zvládne, ale první krok máme úspěšně za sebou. Mrzí mě pouze výpadek na začátku druhé půle, kdy si někteří hráči šli na hřiště jen pohrát a ne pracovat a hrát pro tým. Naopak mě potěšil nástup střídajících hráčů, kteří utkání vrátili zpět tam, kde mělo být po celou dobu. Jsem rád, že můžu pracovat s takhle vyrovnaným a širokým kádrem. Chtěl bych pochválit i přístup trenérů s Chrudimi, kteří i přes nepříznivý výsledek nutili tým hrát kombinačně po zemi a až do poslední minuty vyžadovali snahu vstřelit alespoň jednu branku. Už dlouho jsem tento jev na trenérské lavičce neviděl a přeju Chrudimi, ať se jim v dalších utkání daří.

Fanshop banner