Tři body z Teplic vykoupené ztrátou Opiely
Klub

Tři body z Teplic vykoupené ztrátou Opiely

Redakce

Po nerozhodném poločase dokázali Boleslavští ve druhé polovině utkání strhnout vítězství na svoji stranu. První gól dal Opiela, který však nedohrál kvůli zlomenině nohy. Boleslav naplno zabodovala po černé sérii čtyř nevyhraných ligových utkání.

V prvním poločase byli Boleslavští většinu času pod tlakem, přesto se dostali do vedení. V 11. minutě přežili útok dua Kerič - Mahmutovič za cenu rohu. Po jeho odvrácení vyrazili do útoku. Kuličovu šanci vychytal Grigar, ale Boleslavští zůstali u míče. Opiela z hranice trestného území vystřelil a potom, kdy se míč otřel o dva bránící hráče, díval se Grigar smutně, jak mu zapadl k levé tyči - 0:1.

Střelce boleslavského gólu však v 19. minutě odnesli na nosítkách ze hřiště po srážce s Ježdíkem. Jak se později ukázalo, sezóna pro něho tím okamžikem skončila, neboť v nemocnici Opielovi diagnostikovali zlomeninu holenní kosti.

Ztrátou dosavadního tvůrce hry byla Boleslav nejen oslabená, ale několik minut i otřesená. Ve 22. minutě Kerič obešel Johanu i Millera, ale dostal se ze střeleckého úhlu a tak před branku přihrál Vachouškovi, který z malého vápna netrefil odkrytou branku. Ve 31. minutě centr z pravé strany na boleslavském brankovišti Stožický jenom lízl hlavou a Miller zasahovat nemusel. Ve 32. minutě Kerič nečekaně vystřelil ze dvaceti metrů a Miller míč vyboxoval jen na hranu vápna, kde se o nepovedený odkop pokusil Procházka. Naštěstí další rána Teplic minula branku. Další obrovskou teplickou šanci přežila Boleslav ve 39. minutě. Po trestném kopu Stožického od postranní čáry před brankou hlavičkoval nekrytý Vachoušek těsně nad pravý horní růžek Millerovy branky.

Ve 41. minutě po centru Stožického hlavičkoval Siva do břevna a sám odražený míč doklepl do boleslavské branky - 1:1.

V druhém poločase už převaha Teplic nebyla tak výrazná, protože Boleslav brzo po přestávce strhla vedení na svoji stranu. I když nejdříve zahrozili Tepličtí. V 50. minutě po Stožického trestném kopu a následném závaru před boleslavskou brankou vyrazil Miller gólovou střelu Keriče.

V 55. minutě centr Štohanzla hlavou prodloužil Kulič za teplickou obrannou linii, kam si zaběhl Zahustel a hlavou přehodil vybíhajícího brankáře Grigara - 1:2.

V 65. minutě Boleslavští po zkaženém teplickém rohu běželi v pěti lidech proti dvojici obránců, ale nic z toho nevytěžili.
V 69. minutě si Kerič šikovně zaběhl za boleslavskou obranu, ale se střelbou neuspěl, protože k němu rychle přistoupil Johana a ránu zablokoval.
V 71. minutě Chramosta uvolnil Štohanzla podle levé čáry, ten přihrál Kuličovi, který posunul na Zahustela. Jeho ukvapená rána z patnácti metrů minula levý horní roh teplické branky. O dvě minuty později krásný přízemní centr Procházky prosvištěl teplickým malým vápnem, kde nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. V 77. minutě Kuličův centr obrana Teplic odvrátila k Procházkovi a po jeho střele Boleslav získala první roh ve druhé půli. Branku soupeře však neohrozila.

V 79. minutě Kulič přihrál Procházkovi, ten do vápna Zahustelovi, jenž posunul na Chramostu. který se trefil k pravé tyči - 1:3. V celkové bilanci to byla Chramostova pátá trefa do teplické branky.

V 86. minutě Štohanzl poslal do brejku Kuliče, ale tomu šanci překazil Grigar vyběhnutím na hranici vápna. Dvě minuty před koncem ještě měly Teplice obrovskou příležitost. Vůch centroval z levé strany a z malého vápna hlavičkoval nekrytý Jindráček těsně vedle levé tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Procházka, Johana, Rolko, Šírl - Kúdela, Štohanzl -Zahustel (87. Kysela), Kulič, Opiela (23. Ščuk) - Chramosta (90. Řezníček).

Sestava FK Teplice: Grigar - Ježdík, Matula, Lukáš, Rosa - Kerič, Siva (61. Vůch), Ljevakovič, Stožický (84. Zoubele) - Vachoušek - Mahmutovič (74. Jindráček).

Góly: 41. Siva - 12. Opiela, 55. Zahustel, 79. Chramosta

ŽK: Ljevakovič, Ježdík, Mahmutovič - Johana, Štohanzl, Kúdela, Procházka

Rozhodčí: Bílek - Tacina, Santarius

Diváci: 3890

Fanshop banner