Tři body z Pardubic
Klub

Tři body z Pardubic

Redakce

Mladoboleslavští dorostenci opět přivezli tři body ze soupařova hřiště. Brankami Houžvičky a Kateříňáka vyhráli v Prdubicích.

V dalším kole první dorostenecké ligy jsme zajížděli do nepříjemných Pardubic, kteří byli sousedi v tabulce se stejným počtem bodů jako náš tým. První poločas jsme byli lepším týmem a udávali tempo hry. Měli jsme, většinu času míč na kopačkách a snažili jsme se kombinační hrou proti důrazně hrajícím Pardubicím prosadit. Což se nám dařilo a vytvořili jsme si minimálně tři gólové příležitosti, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Neprosadil se Kocourek, Lacek a ani Kubelka. Domácí hrozili pouze s ojedinělých brejků a rohových kopů. Ve 20 minutě po závaru v pokutovém území Pardubic se nejlépe zorientoval Houžvička a parádní trefou nůžkami otevřel skóre. Do konce poločasu jsme si vytvořili už jen několik střel ze střední vzdálenosti a tak se na výsledku 1:0 nic nezměnilo.

Do druhého poločasu domácí přidali jak v agresivitě, tak i v počtu šancí, které si dokázali vytvořit a chvílemi nám dokázali pěkně zatápět v našem pokutovém území. Náš tým druhý poločas začal chybovat a ztrácel zbytečně balony a tak se hra často přelévala z jedné strany na druhou a tempo hry se zvedlo. Když se domácí nadechovali k závěrečnému náporu, zbrzdilo je zbytečné vyloučení hráče Vojíře, který po dvou žlutých kartách musel do sprch. V závěru jsme domácí již do vážnější šance nepustili a chytře si výhru na těžké půdě v Pardubicích pohlídali. V závěru ještě pojistil výsledek Kateřiňák ,který se trefil krásnou střelou z hranice velkého vápna k levé tyči a zpečetil konečný výsledek na 2:0.

Trenér Mrvík k utkání: "Musím být jak z výsledkem tak předvedenou hrou spokojen, i když druhý poločas jsme si zbytečně začali utkání komplikovat nepřesnostmi ve středu hřiště a domácí se tak dostali více do hry a nebýt několika obětavých zákroků obránců v hodině dvanácté, tak mohl výsledek vypadat jinak. Tři body z Pardubic je velký úspěch a jsem rád, že jsme navázali na dobrý výkon proti Jablonci i v Pardubicích".

Branky: 20´- Houžvička, 78´ - Kateřiňák

ČK: 63´ - Vojíř

Sestava FK Mladá Boleslav: Výda - Nedošetko (80'Jonáš), Pajer, Hůlka, Houžvička (75'Kozma) -Kateřiňák - Kubelka (77'Bora), Hodač, Holeček (64'Horváth), Lacek (72'Razák) -Kocourek (79'Kahoun)



Fanshop banner