Přivezli tři body z venku
Klub

Přivezli tři body z venku

Redakce

Boleslavští dorostenci přivezli všechny body z Plzně, kde odehráli kvalitní utkání a proto se radují z prvních bodů z venkovního hřiště.

Už ve 2. minutě důrazný Eliáš získal na půlce u lajny míč a pronikl s ním do vápna, kde centrem nenašel adresáta. Znovu z levé strany centroval Tvrdý, ale bohužel nepřesně. Z protiútoku soupeř zaútočil po pravé straně, ale stejně jako Boleslavští nadějně vyhlížející situaci dohrál nepřesně.
V 7. minutě Boček v brejku navzdory tomu, že byl tísněn, dal míč pod sebe Eliášovi a ten centroval na zadní tyč, kde se Horák neprosadil. Ve 14. minutě po narážečkách Eliáše s Mižičem byl ve vápně Horák s míčem zablokován. V 15. minutě postupoval zprava Mižič, střílel však nepřesně.
Ve 20. minutě po plzeňském dlouhém míči za obranu se Boleslavští v hlavičkovém souboji ubránili jen za cenu rohu. Vzápětí však Eliáš získal míč u postranní čáry, utekl soupeři a z jeho centru na vápno Klobása zkušeně placírkou akci úspěšně zakončil - 0:1.
Ve 24. minutě Plzeňští v rozehrávce pod tlakem chybovali a ztracený míč získal Horák. Samostatně prošel do vápna z levé strany a povedenou střelou přes celou šířku branku zvýšil vedení - 0:2
.
Ve 36. minutě Šimek včasným přistoupením k soupeři už na polovině hřiště získal míč pro Eliáše, který zatáhl míč z kraje do středu hřiště a střelou těsně minul cíl. Nečekaným boleslavským vedením o dva góly skončil první poločas.

Ve druhém poločase se Plzeňští velmi snažili o zvrat v utkání, které se pro ně vyvíjelo špatně. V 53. minutě zaútočili zprava a ve vápně před dobíhajícími hráči odkopával Hošťálek v poslední možné chvilce na roh. Po souboji Šimka s útočníkem domácích rozhodčí odpískal faul, ale Hankič byl při trestňáku pozorný. Za pár minut Plzeňští nebezpečně zaútočili pro změnu zleva a tvrdou střelu Hankič s námahou vyrazil na další roh.
V 75. minutě po zvýšeném tlaku Plzeňských se povedl průnik Mižičovi z levé strany a také zakončení tvrdou střelou přes celou branku. Tím zvýšil boleslavské vedení na uklidňující třígólový rozdíl - 0:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Hošťálek, Šimek, Rozsíval, Tvrdý - Novák, Klobása (86. Křapka), Mižič - Boček (78. Tvrzník), Horák (67. Baster), Eliáš

Fanshop banner