Prohráli dvěma góly z úvodní čtvrthodinky
Klub

Prohráli dvěma góly z úvodní čtvrthodinky

Redakce

Boleslavští inkasovali dva góly v 10. a 15. minutě a po po zbytek utkání na ně nedokázali odpovědět. Dvacet minut dohrávali bez vyloučeného Kysely. Utrpěli tak druhou prohru v řadě, v ligové tabulce se propadli na osmé místo a přeskočila je i Příbram.

Do nově pojmenované příbramské Startip arény (místo dřívější Adidas arény) přijeli Boleslavští s úkolem napravit domácí selhání proti Liberci bez kapitána Marka Kuliče, který za vyloučení dostal od disciplinárky stop na dva ligové zápasy, a zraněného Radka Šírla. V základní sestavě dostali příležitost Kalina na kraji obrany, Procházka ve středu pole a Zahustel v útočné formaci.

Na začátku uplynulo z utkání jen patnáct minut a Příbram v nich stihla dvakrát skórovat, což se Boleslavi nepovedlo za celý zápas.
Ve 3. minutě po dvou nedotažených útocích třetí završil Kúdela povedenou ranou, kterou brankář Hruška vytěsnil přes břevno na roh. Za dvě minuty první příbramský roh proletěl brankovištěm a u vzdálenější tyče se do zakončení vrhl Hejda, naštěstí Millerovu branku netrefil.
V 10. minutě sudí Adam vymyslel ze souboje Rolka se Štochlem dva metry před vápnem trestný kop proti boleslavské brance. Pilík technickou ranou zamířil za hráčskou zeď, kam se Miller marně natahoval - 1:0.

Boleslavští na gól odpověděli dvěma slepenými rohy, kterými však do skóre nepromluvili. To Příbramští byli efektivnější.
V 15. minutě druhý příbramský gól dal Hejda, když si zaběhl za boleslavskou obranu a nekrytý snadno usměrnil trestný kop Koukala - 2:0.

Ve 20. minutě další nebezpečný trestňák kopal Pleško a Miller jeho technickou ránu vytlačil od levé tyče na roh. Za necelých pět minut ošemetnou situaci řešil Miller vyběhnutím na hranici trestného území.

Ve 25. minutě boleslavský atak zakončil Procházka střelou ze dvaceti metrů. Hruška ji kryl bez obtíží. Ve 30. minutě z pátého boleslavského rohu nic nebylo, ale míč se vrátil ke Kalinovi, který rohové kopy za nepřítomnosti Kuliče prováděl, a opakovaný centr z deseti metrů hlavičkoval Zahustel mimo branku. Ve 33. minutě předvedli Boleslavští první parádní kombinační akci, v jejímž finále Chramosta patičkou poslal za obranu Zahustela, ten nacentroval před branku a Bulut z jasné gólové pozice nastřelil brankáře. Vzápětí další boleslavská šance. Kalina byl u lajny faulován, sám provedl trestný kop a neobsazený Procházka z deseti metrů hlavičkoval do Hruškovy náruče. Ve 37.minutě Kalinův centr našel před brankou Buluta, ten hlavičkoval do rukavic brankář Hrušky a navíc jej sudí viděli v ofsajdu. V následující minutě Zahustelův centr z pravé strany brankář Hruška nepustil na Buluta a Chramostu. Ve 41. minutě Kalinův trestný kop hlavičkoval Bulut z malého vápna nad branku.

Druhý poločas začal trestným kopem Boleslavi, ale Procházkovi se vůbec nepovedl. Kolem 52. minuty boleslavská obrana odvrátila tři rohy a další dva centry ze hry. V 55. minutě Procházka křížným pasem našel Buluta, rána z jeho kopačky však rozvlnila jen boční síť příbramské branky. V 60. minutě Příbramští přečíslili boleslavské obránce, naštěstí Koukal na brankovišti prohrál souboj s Janíčke. V 62. minutě Kalina kopal první boleslavský roh ve druhém poločase a přetažený centr hlavičkoval Procházka mimo branku.

V 70. minutě rozhodčí Adam vyloučil boleslavského Kyselu. Ten ve skluzu na půlící čáře fauloval Tarczala, za což byl napomínán žlutou kartou, bohužel podruhé v tomto utkání. V tu chvíli se boleslavské naděje na zvrat v utkání hodně vzdálily. A zbylých dvacet minut vadly až uvadly docela.
V 76. minutě opět povedený křížný pas Procházky zpracoval Bulut, přistrčil Chramostovi a ten patičkou nabil Řezníčkovi, kterého při střelbě Příbramští faulovali. Následný trestňák Procházky skončil jen rohem.

V závěru utkání se sice Boleslavští v oslabené sestavě tlačili k soupeřově brance, ale bez důrazu. Bulutova střela vysoko přeletěla příbramskou branku. Chramosta marně zkoušel přihrát Řezníčkovi, neboť brankář Hruška byl u míče dřív. Procházkův centr hlavičkoval Chramosta půl metru vedle pravé tyče.
A tak Boleslav prohrála, ačkoliv její hráči měli častěji míč pod kontrolou než soupeř a určitě častěji hráli na příbramské polovině hřiště, bohužel však neefektivně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Kalina - Kúdela, Procházka, Opiela (87. Wojnar) - Chramosta, Bulut, Zahustel (63. Řezníček).

Sestava 1.FK Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Hejda, Pleško - Mareš, Tarczal, Koukal (90. Jurdík), Pilík (66. Papšys) - Wágner, Šlapák (90.Videgla).

Góly: 10. Hejda, 15. Pilík

ŽK: Pilík - Kysela

ČK: Kysela

Rozhodčí: Adam - Peřina, Dobrovolný

Diváků: 2916

Fanshop banner