Trenér Koubek před Příbramí: Domácí ztrátu musíme nahradit ziskem venku
Klub

Trenér Koubek před Příbramí: Domácí ztrátu musíme nahradit ziskem venku

Redakce

Z kruté porážky od Liberce se mladoboleslavští fotbalisté dostávali odpočinkem, rozborem videa, osobními pohovory s trenérem a samozřejmě pravidelným tréninkem a přípravou speciálně zaměřenou na nejbližšího soupeře, kterým bude v nedělním odpoledni 18. září Příbram.

Zkušeného trenéra FK Mladá Boleslav Miroslava Koubka hráči v utkání proti Liberci hodně zklamali. „Došlo k výpadkům některých hráčů v nasazení a k nedostatečnému plnění taktických úkolů. Jedním z důvodů prohry možná i bylo, že se hráči uspokojili po sérii dobrých výsledků. A soupeř toho dokonale využil. Musíme se v nejbližším utkání vrátit k tomu, co nás zdobilo, to znamená k poctivému přístupu, stoprocentnímu plnění úkolů a maximálnímu nasazení," řekl Miroslav Koubek.

Napravit libereckou prohru pojedou boleslavští fotbalisté do Příbrami. „Dobrá mužstva na domácí výpadek reagují úspěchem venku. To je náš cíl, musíme to dokázat," burcuje svěřence trenér Koubek. Příbramský tým na vlastní oči viděl v Teplicích. „Bude nepříjemným protivníkem. Je to poctivé mužstvo. Co v něm je, to prodává maximálně."

Miroslav Koubek zdůraznil, že na příbramském mužstvu se pozitivně projevuje práce nového trenéra Davida Vavrušky. „Odvádí dobrou práci, protože u hráčů nastal zřejmý posun v myšlení a v herním projevu je větší sázka na ofenzívu. Čeká nás náročný protivník, ale nikoliv z té nejvyšší ligové kategorie, jako jsou Jablonec, Liberec, Plzeň a Sparta, a pokud chceme být nahoře, musíme v Příbrami udělat body," pumpuje Koubek do svých svěřenců sebevědomí a víru v úspěch na příbramském trávníku. A to navzdory absenci kapitána Kuliče potrestaného za vyloučení v utkání s Libercem. „Marek je osobnost, která mužstvu vždycky chybí, když nemůže z jakéhokoliv důvodu hrát."

Protože Boleslav prohrála s Libercem vysoko 1:4 a Příbram podlehla Severočechům jen těsně 2:3, tak by se příbramští fotbalisté mohli pro nedělní ligový duel cítit v roli favoritů. Trenér Příbrami však podobnou roli odmítá. Mladá Boleslav je kvalitní mužstvo a myslím, že neprohrála 1:4 poprvé v historii klubu. Má kvalitní trenéry, kteří je znovu připraví. A navíc, každý zápas je úplně jiný a začíná 0:0. Můžeme si říct, že jsme hráli s Libercem výborný zápas nahoru dolů a když Boleslav s ním prohrála o tři branky, tak bychom měli o dva góly vyhrát. Ale to jediné v tom fotbale právě nefunguje," řekl pro klubový web příbramský trenér David Vavruška. „V neděli nás čeká náročný soupeř," dodal Vavruška, jenž prohlašuje, že fotbal je jednoduchá hra a jestli je na ní něco nejtěžší, tak udělat z individualit fungující tým.

Fanshop banner