Na rekordní gólový příděl nestačila výsledková tabule
Klub

Na rekordní gólový příděl nestačila výsledková tabule

Redakce

Kompletní 17. kolo ČFL se předehrávalo vložené ve středečním termínu mezi víkendovými zápasy pátého a šestého kola. Boleslavští si otevřeli nevídanou střelnici a zavařili světelnou tabuli, kterou výrobce nezkonstruoval na dvouciferné skóre.

V předchozích pěti mistrovských zápasech Chomutovští inkasovali deset gólů, což byla druhá nejhorší defenzívní bilance v ČFL. Proti boleslavské juniorce, v jejíž sestavě byli z prvoligového kádru Šeda, Johana, Dimitrovski, Bulut, Fabián a Ščuk, propadli z bránění jako školáci.

Zdá se neuvěřitelné, že utkání začalo gólem Chomutova. Ve 4. minutě se Tvaroha ukopl v pozici posledního defenzivního hráče a umožnil chomutovskému Gibalovi sólo završit přízemní střelou k levé tyči - 0:1. V té chvíli to na chomutovský debakl zdaleka nevypadalo.
V 11. minutě pádil Synek na branku a vyběhnuvší brankář Zaťko jej srazil. Sudí Blaschke jasně červený faul ocenil pouze žlutou kartou a ve prospěch Boleslavi nařídil penaltu. Panenkovským stylem ji proměnil Bulut - 1:1.
Ve 21. minutě poslal Fabián podle levé lajny Schuberta a ten od koncové čáry přihrál před branku Tvarohovi, jenž bez přípravy skóroval - 2:1.
Ve 26. minutě obral stopera Smolu o míč důrazný Bulut a individuální akci zdárně zakončil gólem - 3:1.
Za dvě minuty po centru Dudky z pravého křídla sice chomutovský obránce odblokoval Synka, ale k míči se dostal Tvaroha, v klidu si připravil střelbu a přesně zamířil k levé tyči - 4:1.
Ve 32. minutě zleva parádně prošel Synek a předložil nekrytému Schubertovi, jenž nekompromisně zavěsil - 5:1.
Ve 38. minutě po Bulutově nezištné přihrávce se střelou po zemi prosadil opět Tvaroha - 6:1. Tak skončila první půle nadmíru zvláštního utkání.

V druhém poločasu kanonáda pokračovala.
Hned ve 47. minutě Tvarohův centr proměnil Volf elegantním obloučkem v gól - 7:1.
Za deset minut Schubert výtečně odtáhl útok po pravé straně a v pravou chvíli přihrál rozběhnutému Tvarohovi, jenž nabídnutou šanci s jistotou proměnil - 8:1.
Neuplynula ani další minuta a pěknou kombinační akci po levé straně završil Fabián přízemním centrem, který přes šířku vápna prošel k Volfovi a pro něho už bylo snadné trefit odkrytou polovinu branky - 9:1. A od této chvíle byl elektronický ukazatel skóre k ničemu, další gólové příděly už nedokázal zobrazovat.
Přesně po hodině hry potrestal kiks chomutovské obrany Schubert jubilejním gólem - 10:1.
Kolem 65. minuty kopal Chomutov bez úspěchu dva rohy. První po Doksanského střele, kterou vyrazil Šeda, a druhý po Dolejškově ráně, kterou srazili bránící beci.
V 71. minutě Volf završil svůj hattrick - 11:1.

Deset minut před koncem Dolejška prověřil Šedovu pozornost a pět minut před koncem Gibala sám před Šedou netrefil boleslavskou branku.
Mezi tyto chomutovské situace se v 83. minutě vešel gól završující boleslavský příděl na rovný tucet. Synek parádní individuální akci po pravé straně zakončil přihrávkou před branku a Dudka se z deseti metrů neomylně trefil - 12:1.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Zbrožek, Johana (68. Martin Šťastný), Dimitrovski, Fabián - Tvaroha, Ščuk (61. Marek Sedláček), Dudka - Bulut (43. Volf), Synek, Schubert.

Sestava FC Chomutov: Zaťko - Vait, Smola, Tancoš, Dolejška - Černý (59. Šollar), Hyneš, Doksanský, Čonka (63. Ilabskij) - Gibala, Pavlíček (46. Klimeš).

Góly: 21., 28., 38. a 56. Tvaroha, 47., 57. a 71. Volf, 32. a 60. Schubert, 11. a 26. Bulut, 83. Dudka - 4. Gibala

ŽK: Bulut, Ščuk - Zaťko

Rozhodčí: Blaschke - Šimek, Dujsík

Diváků: 125

Fanshop banner