Koubek jubilejní ligový zápas výhrou neoslavil
Klub

Koubek jubilejní ligový zápas výhrou neoslavil

Redakce

Boleslavský trenér Miroslav Koubek koučoval stý zápas v nejvyšší tuzemské lize a jediný dárek, který si přál, samozřejmě tři body za výhru, nedostal. Podle jeho mínění na vině byla nervozita spojená s nezkušeností jeho svěřenců.

„Utkání mělo očekávaný obraz. Soupeř vsadil na brejkovou taktiku a u nás to bylo o dobývání. Hráči se zlepšili v porovnání s předchozím utkáním v Příbrami. Tentokrát jim nemám co vytknout v přístupu. Přáli jsme si tři body, ale vzhledem k vývoj musíme jeden bod přijmout a to díky Millerovi, který chytil penaltu," řekl k remíze s Hradcem Králové Miroslav Koubek. Připustil, že na hráčských výkonech se podepsaly dvě předchozí prohry doma s Libercem a venku s Příbramí. „Mají to v hlavě, určitá nervozita tam byla a také málo důrazu u mladých útočníků, kteří se musí ještě hodně učit," dodal boleslavský kouč.
Ke svému stému zápasu v lize řekl: „Do první ligy jsem se dostal až v padesáti a že se mi za deset let povedlo odkoučovat sto zápasů, toho si vážím. Cením si i dvě stě zápasů v druhé lize. Za svoji práci se nestydím."
A jak hodnotíte současné postavení Mladé Boleslavi uprostřed prvoligového pořadí?
„Postavení v tabulce je průměrné, zklamání to je po dobře rozehraném začátku. Dostat se zpátky nahoru je psychická záležitost a to je problém, který nás nyní provází."

Hradecký trenér Václav Kotal k remíze řekl: „Určitě jsme viděli zajímavé utkání. Obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svoji stranu. My z rychlých protiútoku a Boleslav setrvalejší hrou založenou na Opielovi, který podal nejlepší výkon, jaký jsem u něho viděl. Nedali jsme penaltu a proto utkání skončilo zaslouženou remízou. Bohužel jsme už podruhé o body přišli neproměněním penalty, přestože je v tréninku zkoušíme a Pavel Černý se proměňoval. Jeho selhání je spíše o hlavě, než o kopací technice."

Fanshop banner