Koubek: Náš výkon považuji za nepochopitelný
Klub

Koubek: Náš výkon považuji za nepochopitelný

Redakce

Trenér FK Mladá Boleslav Miroslav Koubek byl hodně rozčarovaný ze skutečnosti, jak Liberečtí jeho svěřence přehráli. Za rozhodující pro ztrátu všech bodů označil třetí inkasovaný gól a vyloučení Kuliče.

„Dostali jsem velkou lekci od mužstva, které podalo vynikající výkon," uznal boleslavský trenér Miroslav Koubek kvalitu soupeře. „Liberec byl od začátku lepší ve všem, byl důraznější v soubojích, jistější v kombinaci, měl výraznější individuality. My jsme jeho zdařilý vstup do utkání nezachytili. Předváděli jsme až bázlivý výkon, byli málo agresivní v ofenzívě a dali Liberci prostor k jeho hře. Bohužel jsme nezvládli první standardku a potom dostali gól do šatny, který připravil Štajner, když zamotal s našimi obránci. Náš výkon považuji za nepochopitelný," povzdechl si Koubek a označil výkon libereckého Jiřího Štajnera za famózní.

„Má dar udělat vždy něco neočekávaného," souhlasil s mimořádnými Štajnerovými schopnostmi liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. „Někdy nám vstávají vlasy hrůzou na hlavě, když vymýšlí v prostoru, kde se to zrovna nehodí, ale je důležité, že chce hrát vždy dopředu a je hodně aktivní. Klobouk dolů před jeho výkony. Byl bych rád, aby mu to takto dlouho vydrželo," dodal Šilhavý.

Za zlomový okamžik zápasu označil Miroslav Koubek třetí liberecký gól, který byl prvním ze dvou Štajnerových. „O přestávce v kabině jsme si situaci rozebrali a na začátku druhého poločasu se Kuličovým gólem dostali do hry. Bohužel brzo jsme inkasovali z trestňáku třetí gól a ten rozhodl utkání," uvedl boleslavský trenér Koubek. „Kuličův faul nebyl na vyloučení. Po něm jsme už byli na dně," poznamenal k druhé osudové ráně.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý uvedl, že přijeli do Mladé Boleslavi s respektem k soupeři, který do té doby minimálně inkasoval a v lize neprohrál. „Spolu s hráči i celým realizačním týmem máme obrovskou radost ze tří bodů i z předvedené hry, za kterou jsme si vítězství zasloužili. Už v prvním poločase jsme byli lepší. Ve druhém jsme očekávali, že soupeř půjde důsledně za vyrovnáním, bohužel jsme se nechali zatlačit a dostali gól. Zachránil nás gól Štajnera z trestňáku, který sebevědomím Boleslavi hodně otřásl," zhodnotil průběh utkání liberecký kouč Šilhavý.

Fanshop banner