První prohra byla hodně krutá
Klub

První prohra byla hodně krutá

Redakce

Boleslavští měli před utkáním motivaci znásobenou tím, že v případě výhry poskočí ze třetí na druhou příčku ligového pořadí. Liberečtí jim však záměr zhatili. Po celý zápas byli živější a nebezpečnější v koncovce. Navíc Boleslav dohrávala čtvrt hodiny bez vyloučeného kapitána Kuliče.

První poločas vyzněl jednoznačně pro Liberec. Vyhrál ho na počet rohů, střel a hlavně gólů. V úvodní desetiminutovce kopali Liberečtí dva rohy a čtyřikrát vystřelili na Millerovu branku. Boleslavští si z ofenzivních náznaků připsali jen dva ofsajdy. Ve 4. minutě nebezpečný centr Rabušice vyrazil Miller těsně před Váchou a o chvíli později se musel pořádně natáhnout k levé tyči po Fleišmanově střele z dálky.
V 19. minutě kopali Liberečtí třetí rohový kop a u bližší tyče si nejlépe po vysokém míči vyskočil Polák a hlavou poslal Liberec do vedení - 0:1.

Inkasovaný gól boleslavský tým paralyzoval ještě o poznání více, než předchozí soupeřova herní aktivita. Marně se snažil dostat do hry, většina postupných kombinací končila před libereckým vápnem nepřesnou finální přihrávkou. Chramosta se sice dvakrát hnal za kolmou přihrávkou, ale brankář soupeře Bičík byl u míče dřív. A když se Chramostovi povedl centr před branku, nastřelil spoluhráče Kuliče tak nešťastně, že ten nemohl akci zdárně zakončit.

V předposlední minutě poločasu po spolupráci Štajnera s Breznaníkem dostal uvnitř boleslavského vápna Šural přesnou přihrávku a po zemi prostřelil Millera podruhé - 0:2. Střelec druhého gólu se vzápětí dostal do další šance, ale tentokrát na Millera nevyzrál.

Druhý poločas začal divoce. Z první liberecké akce Šural střílel nad. Ve 49. minutě Chramosta chytrou kolmicí poslal do šance Kuliče a ten zkušeně podle brankáře Bičíka zamířil k pravé tyči - 1:2. Boleslavská radost ze snížení skóre a naděje na zvrat žila jen dvě minuty. Rozhodčí Hrubeš ve prospěch Liberce vymyslel trestný kop nedaleko boleslavského vápna a Štajner technickou střelou podle hráčské zdi dokonale přelstil brankáře Millera - 1:3.

Boleslavští se vrhli do ofenzívy. Dostali se ke svému prvnímu rohovému kopu v zápase. Rozehrál ho Kulič a marně se snažil zakončit Rolko a po něm Kúdela, jenž z deseti metrů vysoko přestřelil. V 54. minutě Chramostova rána jen o centimetry minula levou tyč. Za tři minuty bylo zle na druhé straně hřiště. Breznaník přešel přes Janíčka, přihrál před branku Rabušicovi a jeho střelu k levé tyči zázračně Miller chytil. V 65. minutě dobře vypadal centr Chramosty z pravé strany, ale Rolko na něj před brankou nedosáhl.

V 75. minutě po tvrdém střetu Kuliče s Breznaníkem na půlící čáře rozhodčí Hrubeš boleslavského kapitána vyloučil. V oslabení už Boleslav rozjetý Liberec nezastavila. Ten výhru potvrdil deset minut před koncem gólem svého nejlepšího hráče.
Blažek z levé strany přihrál před boleslavskou branku a Štajner míč ve skluzu dorazil - 1:4
. První prohra Boleslavi v tomto ligovém ročníku byla dvojnásobně krutá výší inkasovaných gólů a faktem, že se odehrála před domácím publikem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Šírl (67. Kalina) - Opiela, Kúdela, Wojnar (65. Ščuk) - Řezníček (46. Zahustel), Kulič, Chramosta.

Sestava FC Slovan Liberec: Bičík - Gebreselassie, Nezmar, Polák, Fleišman - Štajner, Janů, Vácha, Breznaník (87. Liška) - Rabušic (72. Blažek), Šural (89. Hadaščok).

Góly: 49. Kulič - 19. Polák, 44. Šural, 51. a 81. Štajner

ŽK: Šírl, Zahustel - Breznaník

ČK: Kulič

Rozhodčí: Roman Hrubeš - Josef Košec, Tomáš Kovařík

Diváků: 2741

Fanshop banner