V benáteckém přáteláku se Zahustel blýskl hattrickem
Klub

V benáteckém přáteláku se Zahustel blýskl hattrickem

Redakce

V přátelském utkání na hřišti účastníka středočeského přeboru dal trenér Koubek příležitost hráčům z nejširšího kádru. Nejvíce se předvedl Ondřej Zahustel, jenž dal za necelou hodinu svého působení na trávníku tři góly.

První poločas začal šancí Volfa, ale benátecký brankář Gabriel byl u míče o vteřinku dřív. Za pět minut se probil do vápna Synek, ale také nedal. Teprve 13. minuta byla nešťastná pro Benátky. Na Fabiánův roh nejvýše vyskočil Synek a hlavičkoval úspěšně do sítě - 0:1.
Hned v následující minutě však bylo skóre srovnané. Při centrovaném míči školácky zaváhal boleslavský brankář Jakubov a nastalé zmatky před jeho brankou potrestal Karásek - 1:1.

V 19. minutě se zblokovaná střela dostala uvnitř vápna ke Ščukovi a ten ranou z deseti metrů vrátil Boleslavi vedení - 1:2. Ve 33. minutě v podobné pozici, tentokrát po Fabiánově centru, Ščuk jen nastřelil gólmana. O dvě minuty později se po pravé straně prohnal Kalina a přízemní přihrávkou našel před brankou Zahustela, který chvilku po svém příchodu na hřiště bez obtíží doklepl míč do branky - 1:3. Před koncem prvního poločasu připravil Štohanzl šanci Kostakisovi, jenž bez přípravy nastřelil pravou tyč a technickou Zahustelovu dorážku vytlačil brankář Gabriel nad břevno.

Ve druhém poločase se hrálo na benátecké půlce hřiště ještě častěji, než v prvním, ale gólová úroda byla shodná. Deset minut po přestávce běžel Řezníček sám na benáteckou branku a nastřelil její pravou tyč. Boleslavští však zůstali u míče a Šírlův nadýchaný centr z levé strany Řezníček hlavou konečně dopravil za brankovou čáru - 1:4.
V 64. minutě se Benátečtí dostali k ojedinělému rohovému kopu. Rozehrál ho Smetana a u vzdálenější tyče gólově zakončil Cruz - 2:4
. Následovaly šance na druhé straně hřiště. Řezníčkův centr hlavičkoval těsně vedle Kulič a z další boleslavské akce hlavičkoval nad branku Řezníček.

Závěrečná čtvrthodinka patřila s chutí hrajícímu a střílejícímu Zahustelovi. Nejprve v 78. minutě prostřelil benáteckého brankáře - 2:5. Potom ve finále další povedené akce nastřelil břevno. V 86. minutě Opielův centr z pravé strany hlavičkoval nekrytý Řezníček do gólmanovy náruče. V následující minutě poslední boleslavský roh kopal Kulič a úspěšně hlavou završil Zahustel - 2:6.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Jakubov - Kalina, Procházka, Dimitrovski, Fabián - Ščuk - Dudka, Kostakis - Volf (32. Zahustel), Synek, Štohanzl.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Kysela, Janíček, Rolko, Šírl - Kúdela - Opiela, Wojnar - Kulič, Řezníček, Zahustel.

Chyběli: Miller (volno), Chramosta (reprezentace ČR U21), Bulut (z osobních důvodů v Austrálii), Johana (zraněn), Neuwirth (zraněn).

Góly: 14. Karásek, 64. Cruz - 35., 78. a 87. Zahustel, 13. Synek, 33. Ščuk, 56. Řezníček

Rozhodčí: Bílek - Pechanec, Pavlíková

Diváků: 250

Fanshop banner