Trenér Saňák: není místo na špatnou a zcestnou analýzu
Klub

Trenér Saňák: není místo na špatnou a zcestnou analýzu

Redakce

Boleslavskému družstvu se v Olomouci kvůli zraněním rozpadla stoperská dvojice a proto inkasovalo pět gólů. Za příliš tvrdou hru se trenér Jiří Saňák na olomoucké fotbalisty zlobil.

„Soupeř nás nepřekvapil herně ani takticky, překvapil nás však zákeřností a brutalitou. Výsledek je ostudný, není místo na špatnou a zcestnou analýzu, všichni se musí z tohoto utkání poučit, aby to pak mělo smysl. Hráči zažili české zrdcadlo svoji výkonnosti a je nutné, aby vzali posun ve svoji kariéře do svých rukou. Soupeř byl v základních činnostech lepší a z toho pramenila vysoká výhra. Proto neustoupíme z cesty a vytrváme, zlepšíme se a posuneme naší výkonnost. " prohlásil Jiří Saňák. „Družstvo čelilo nepředvídatelným potížím. Rozsíval se zdravotně necítil schopný ke hře, Mižič dostal přes noc horečku a v první minutě zápasu utrpěl Vraštil tak vážné zranění, že se zlomeným nosem musel předčasně odstoupit ze hry. Druhý stoper Šimek pro zranění nuceně střídal v poločase a tím pádem tým ztratil jistotu v defenzívě. Navíc první gól jsme dostali z vymyšlené penalty," povzdechl si trenér mladoboleslavských dorostenců, ale zároveň prohlásil: „Hráči se musí naučit bránit takovým osudovým ranám, musí prokázat větší zarputilost a vyšší mentální odolnost. Tím spíše, když v kondici nezaostávají a taktické pokyny plní. Snad jenom práci s míčem můžou zlepšovat."

Ostřílený trenér olomouckého dorostu Augustin Chromý našel slova chvály nejen pro své svěřence, ale i pro soupeře. „Boleslav předvedla slušný výkon. Nebyla odevzdaná a vyrukovala na nás s vysunutým presinkem, ale kluci to zvládli," řekl Chromý, po pěti odehraných kolech trenér vedoucího družstva celostátní dorostenecké ligy.

Fanshop banner