V pátém mistráku dostali pět gólů
Klub

V pátém mistráku dostali pět gólů

Redakce

Nejstarší dorostenci inkasovali na Hané pět gólů, dva nešťastné v prvním a tři po nedůslednostech v defenzívě ve druhém poločase. Je to jejich nejvyšší prohra dosavadního průběhu sezóny a neodpovídala dění a poměru sil na hřišti.

První poločas byl pro boleslavské družstvo hodně nešťastný. Stoper Vraštil neodehrál ani deset minut a odstoupil ze hry se zlomeným nosem. V 11. minutě rozhodčí Adámek přísně posoudil souboj čerstvého Hůlky s Hladíkem a ve prospěch Olomouce vymyslel pokutový kop. Darovanou příležitost ve vedoucí gól proměnil Houska - 1:0. Ve 35. minutě kopali Olomoučtí roh a po nedorozumění s Hoštálkem si dal Šimek vlastní gól - 2:0. Šimek sice poločas dohrál, ale do druhého pro zranění už nenastoupil.

Hned v první minutě druhého poločasu Olomoučtí dali třetí gól. Střela Zahradníčka ze šestnácti metrů nebyla tak mimořádně nebezpečná, aby ji soustředěný brankář nechytil, ale Boreckému se to nepodařilo - 3:0. V 54. minutě se po nacvičené akci po rozehrání trestného kopu a finální Bočkově přihrávce prosadil boleslavský Klobása - 3:1. Boleslavskou radost však brzo Olomoučtí zchladili. Už za tři minuty boleslavští hráči prováhali možnost zastavit akci soupeře rázným odkopem a ten je za nedůslednost gólově potrestal. Podruhé v zápase se trefil Zahradníček - 4:1. V 65. minutě dali Olomoučtí výsledku podobu debaklu. Boleslavská defenzíva opět zaváhala, pustila do sóla A.Ševčíka, který se sám proti brankáři Boreckému prosadil - 5:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Hošťálek, Śimek (46. Křapka, 75. Horák), Vraštil (9. Hůlka), Tvrdý - Novák, Láncz, Eliáš (63. Mehanovič) - Tvrzník (46. Baster), Klobása, Boček.

Sestava SK Sigma Olomouc: Arbeit - Štulajter (55. Globa), Svozil, Habusta, Falta - Hladík (77. Můčka), Texl (82. Ješko), Houska (64. Schmidt), Zahradníček - P.Ševčík, A.Ševčík (74. Teplý).

Góly: 11.Houska, 35. vlastní Šimek, 47. a 58. Zahradníček, 67. A.Ševčík - 54. Klobása

Rozhodčí: Tomáš Adámek

Fanshop banner