Chramosta hattrickem zařídil postup přes Brno
Klub

Chramosta hattrickem zařídil postup přes Brno

Redakce

Boleslavští postoupili do čtvrtého kola Ondrášovka cupu přes druholigové Brno zásluhou Chramosty, který nastřílel tři góly. V další fázi narazí nejspíše na Viktorii Plzeň, pokud ta přejde přes své soupeře z nižších soutěží.

Boleslavští začali pohárové utkání nepřesně a proto se dlouho nedostali na dostřel brněnské branky. Nebylo tedy divu, že první gólovou šanci měli Brněnští. Již v 5. minutě po Doležalově kolmici utekl Rolkovi zkušený šutér Švancara, ale na srovnatelně ostříleného brankáře Millera nevyzrál. Ten vyběhl a v pádu nataženou pravačkou zabránil jistému gólu.
První boleslavský roh ve 21. minutě brankář soupeře podběhl, ale nikdo jeho kiks nepotrestal. Ve 27. minutě Doležal prohnal Rolka a levačkou se zkoušel trefit ke vzdálenější tyči. Branku netrefil a Miller nemusel ani zasahovat.

Ve 29. minutě se Kúdela odhodlal ke střelbě z více jak dvaceti metrů. Prudkou ránu brankář Doležal jen vyrazil, k míči se dostal Chramosta, krátkou kličkou se zbavil protihráče a po zemi zamířil k levé tyči - 0:1.
Gól nijak zásadně nezměnil obraz hry. Ve vlažném tempu se boleslavští fotbalisté nadále pokoušeli kombinací kontrolovat dění na hřišti a soupeř spoléhal na ojedinělé a rychlé protiútoky.
Dvě minuty před koncem poločasu Chramosta elegantně uvolnil Kuliče, který vběhl do vápna sám proti brankáři, ten však střelu vyrazil na roh. Poločas skončil těsným vedením Boleslavi.

Po přestávce se začalo dvěma rohovými kopy, nejprve brněnským a posléze i boleslavským. Oba bez nebezpečného zakončení. Potom Chramosta dvakrát připravil šance Bulutovi, ale ten se neprosadil. Kulič netrefil z deseti metrů branku. A tak gól padl, až když se trefil opět Chramosta.
V 56. minutě Šírl autovým vhazováním našel Wojnara, ten mu vrátil a Šírl přihrál přesně Kuličovi, jenž posunul do vápna na rozběhnutého Chramostu. Boleslavský kanonýr s jistotou prostřelil brankáře - 0:2.

Brno se však nevzdalo, i když jeho trenér odvolal ze hřiště Švancaru, aby jej pošetřil na mistrovské utkání.
V 69. minutě Millerovi vypadl z náruče centrovaný míč a marně se snažil chybu napravit vyběhnutím až na hranici pokutového území. Brněnští opakovaně ostřelovali opuštěnou boleslavskou branku, až se Simerskému podařilo snížit - 1:2.

Brněnské mužstvo na chvíli ožilo, cítilo příležitost utkání vyrovnat. Ze série rohů však Brněnští nic nevytěžili. Naopak Boleslavští atakování soupeřovy branky gólem završili. V závěrečné čtvrthodince Brněnské nejvíce zlobil čerstvý Řezníček a s chutí hrající neúnavný Chramosta. V 77. minutě byl Řezníček o chloupek později u dlouhého Procházkova odkopu než brankář Doležal a následný Chramostův lob přeletěl prázdnou branku. Za minutu poslal Chramosta do brejku Buluta, ale sudí jej zastavili kvůli ofsajdu. V 82. minutě založil boleslavský útok Bulut a v závěrečné fázi kombinační akce Chramosta přihrál Řezníčkovi do gólové pozice, ten však nastřelil brankáře.
V předposlední minutě Wojnar rozehrál osmý boleslavský roh nakrátko Řezníčkovi a ten ostře zacentroval před branku, kde byl ve správnou chvíli na správném místě Chramosta a snadno doklepl míč potřetí do brněnské sítě - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar, Kúdela, Štohanzl (46. Procházka) - Chramosta, Kulič (74. Řezníček), Bulut (86. Zahustel).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Martin Doležal I - Pašek, Pernica, Simerský (74. Hromek), Martin Doležal II (65. Došek) - Lamine, Borák, Koloušek, Buchta - Švancara (59. Šamánek), Polák.

Góly: 69. Simerský - 29., 56. a 89. Chramosta

ŽK: Bulut, Procházka, Chramosta

Rozhodčí: Nenadál - Chytil, Gallo

Diváků: 1135

Fanshop banner