Ve středu hrají pohár v Brně
Klub

Ve středu hrají pohár v Brně

Redakce

Utkání 3. kola Ondrášovka cupu FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 31. srpna od 17 hodin na brněnském hřišti v Srbské ulici. K pohárovému střetnutí jedou Boleslavští v pozici favorita, neboť jsou třetí v Gambrinus lize, kdežto Brněnští předposlední ve II. lize.

Brněnští letos sestoupili z Gambrinus ligy a start ve II. lize se jim moc nevydařil. Ze čtyř mistrovských zápasů dva prohráli, v Mostě i doma s Opavou shodně 0:1, a dva remizovali, v Sokolově 2:2 a doma se střížkovskými Bohemians 1:1. Tudíž se krčí se dvěma body na předposledním místě druholigové tabulky.

V českém poháru vyřadili v prvním kole Spartu Brno 2:1 a ve druhém kole Polnou 4:0, oba účastníky divizní moravské D skupiny.

Boleslavští fotbalisté do Ondrášovka cupu vstoupili až ve druhém kole, kde snadno přehráli čerstvě třetiligovou Chrudim 3:0.
Ve střetnutí s brněnským soupeřem nebudou mít vůbec snadnou roli. Ve čtrnácti vzájemných duelech boleslavských a brněnských fotbalistů o body v Gambrinus lize v předchozích sedmi letech vyhrála Boleslav sedmkrát a Brno šestkrát, jednom jednou se body dělily.
Boleslavi by se hodil výsledek z letošního března, kdy potápějící se Brno rozstřílela 5:0. Ale pohárová utkání mají svoji nevyzpytatelnou atmosféru, která občas stírá rozdíly v úrovni soutěží i momentální formě.
Boleslavští v pozici obhájce trofeje Ondrášovka cupu berou utkání v Brně velmi vážně. Svědčí o tom i předzápasový režim, jenž se v ničem neliší od toho, který hráči absolvují před mistrovskými zápasy, kde ještě nenarazili na přemožitele. Znamená to, že do Brna odjedou již po úterním tréninku a z úterý na středu přespí nedaleko místa konání pohárového zápasu.

Přestože Ondrášovka cup dospěl již do třetího kola, tak programu 2. kola ještě chybí sehrát dvě utkání. Ve čtvrtek 1. září se dohrává Jiskra Domažlice - AC Sparta Praha a teprve ve středu 7. září 1.FC Karlovy Vary - FC Viktoria Plzeň.

Program 3. kola Ondrášovka cupu je roztažený téměř na celé září.

Úterý 30. srpna: SC Znojmo - Bohemians 1905, Šumperk - FC Baník Ostrava.
Středa 31. srpna
: FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav, FK Králův Dvůr - SK Dynamo České Budějovice, Sokol Ovčáry - FK Viktoria Žižkov, Tasovice - FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc, Frýdek Místek - 1.FC Slovácko, Mikulovice - FK Teplice, MFK OKD Karviná - SFC Opava, FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové, Převýšov - SK Slavia Praha.
Úterý 6. září
: SK HS Kroměříž - FK Spartak MAS Sezimovo Ústí
Středa 7. září
: Jiskra Domažlice/AC Sparta Praha - FK Pardubice
Středa 21. září
: FK Kunice - FK Baumit Jablonec
Zatím bez stanoveného termínu je duel vítěze utkání 1.FC Karlovy Vary - FC Viktoria Plzeň versus FK Baník Sokolov.

Fanshop banner